Co byste měli vědět o dítěti ve znamení Střelce a jak k němu přistupovat

Co byste měli vědět o dítěti ve znamení Střelce a jak k němu přistupovat
Pokud se vaše dítě narodilo v období mezi 22. listopadem a 21. prosincem, patří do slunečního znamení Střelce. Přišlo na svět pod nadvládou velkorysé planety Jupiter. K jeho vlastnostem bude pravděpodobně patřit inteligence, důvtip a zvídavost.

Je optimistické

Optimismus vládne Střelcům již od prvních dnů života. Většinou jsou to spokojená a veselá miminka a svým rodičům dělají radost. Střelec má totiž dobré vyhlídky. Nikdy nepřestane věřit v to, že věci dobře dopadnou. Jeho pozitivní motivaci můžete sledovat například při stolní hře, kdy už mnohokrát prohrál, ale stále to nevzdává. Ne snad proto, že by chtěl tak moc dosáhnout úspěchu, ale pro ten dobrý pocit, že vše dobře dopadlo.

Je bystré

Malý Střelec je neuvěřitelně chytrý. Rád a rychle se učí novým věcem. Od chvíle, kdy se naučí mluvit se bude ptát na jednu otázku za druhou. A nedá pokoj, dokud z vás odpověď nedostane. Nenechá se odbýt a už vůbec u něj neprojdou dětské povídačky, kterými rodiče často své děti chlácholí.

Je netrpělivé

Na dlouhé courání po úřadech dítě Střelce neberte, jeden z vás by brzy vyletěl z kůže, pravděpodobně tedy vy. Téměř všude jinde však bude váš malý capart nadšený. Vezměte jej do nákupního centra, na návštěvy nebo do parku. Stačí drobný podnět jako potok s kamínky a malý Střelec bude nadšený. 

Nemá rád pravidla

Malý Střelec je nezávislá bytost, která se nenechá příliš svazovat. Řídí se svým vlastním rytmem, který je pro něj téměř svatý. Uměle vytvořená pravidla a předpisy Střelec nesnese a už vůbec nerozumí bezduchým trestům. Pokud chcete, aby vaše dítě respektovalo vámi stanovená pravidla, vneste do nich navíc trochu kreativity.

Je sebevědomé

Střelci většinou moc dobře vědí, co chtějí. Ve škole může být malý Střelec výrazně sebevědomou osobou. Umí si prosadit své názory, a přitom v kolektivu zůstat oblíbenou osobou. 

Je aktivní

Žádný malý Střelec příliš neposedí. Vždy mu bude lépe venku než uvnitř, v tělocvičně než v obyváku a mezi kamarády než samotnému doma. Mladý Střelec se rychle osamostatní a bude vyrážet s partou kamarádů na výlety a za zábavou. Jeho silná touha po volnosti jej v ničem nezastaví.

Jak k dítěti narozenému ve Střelci přistupovat:

  • Dbejte na to, abyste spolu trávili dostatek kvalitního času. Střelcům nevyhovují příliš sevřené vztahy, ale zároveň touží po rodinném kruhu bezpečí a jistoty. 
  • Malí Střelci milují objevování světa kolem sebe. Udržujte své dítě v aktivitě. Pomozte mu vybrat sportovní kroužek, přihlaste ho do skautu nebo dramatického kroužku. 
  • S mladým Střelcem mluvte jako s přítelem. Všechny pravidla vytvářejte ve společné diskusi, tak aby byla jasná oběma stranám. Často se k nim vracejte a upravujte je, u Střelců se pořád něco mění a vaše předem dohodnutá pravidla by mohla být zastaralá.

Zdroj:

  • autorský text