Co byste měli vědět o dětech ve znamení Ryb a jak k nim přistupovat

Co byste měli vědět o dětech ve znamení Ryb a jak k nim přistupovat
Pokud se vaše dítě narodilo v období mezi 19. únorem a 20. březnem, patří do slunečního znamení Ryb. Na svět přišlo pod nadvládou optimistické planety Jupiter. K jeho vlastnostem bude pravděpodobně patřit kreativita, silná intuice a zranitelnost.

Může být přecitlivělé 

K dítěti ve znamení Ryb přistupujte s jemností a klidem. Může se snadno rozrušit nějakou změnou či hrubým přístupem a také nesnese žádnou manipulaci. Dlouho se spoléhá na emocionální podporu svých rodičů, protože mu zpravidla nějakou dobu trvá, než se v tomto světě pořádně zabydlí. 

Má umělecké vnímání a je kreativní

Možná své dítě někdy přistihnete, že se zadívá na nějaký předmět a vy jej od něj nemůžete odtrhnout. Děti ve znamení Ryb mají silné umělecké vnímání. Již od prvních okamžiků vidí svět zbarvený trochu jinak než ostatní znamení. Poskytněte mu dostatek času, aby se naučilo svůj dar vhledu používat. 

Je intuitivní

Vaše dítě je na vás silně napojené. Dobře vnímá, kdy jste smutní a kdy vás něco trápí. Špatnou náladu svých blízkých rychle vycítí a pravděpodobně za vámi přijde a bude se zajímat, co se stalo. Před dítětem v Rybách těžko něco utajíte.

Je laskavé a ochotné

Dítě v Rybách je na hřišti spíš opatrné a váhající. Dříve než se zapojí, bude se nesměle rozhlížet a odhodlávat ke komu se přidá. Nejsnáze se připojí pomocí někomu slabšímu, kdo stojí stejně jako ono, v ústraní. 

Má rádo čas o samotě

Nejčastěji si však hraje o samotě. Může tak prozkoumávat svou bohatou fantazii, začíst se do napínavé knihy nebo si hodiny tiše malovat. Pokud vaše dítě během dne potřebuje svůj prostor, dovolte mu si jej užít. Neznamená to nic víc, než se si potřebuje dobít baterky.

Je nápadité

Jakmile mu dovolíte trávit nějaký čas o samotě, přijde za vámi se spoustou nápadů. Vymyslí vlastní příběh, dá prostor své představivosti a navrhne vám abyste se připojili.

Bude šťastné, když si najdete čas a necháte se na chvíli přenést do jeho fantazie.

Snadno vyjadřuje emoce

Vaše dítě se nezdráhá mluvit, když mu není dobře. Nezdráhá se ani křičet, možná se dokáže i válet po zemi. Toto dítě potřebuje opravdu hodně pozornosti a nebojte se, že byste je rozmazlili. Naopak, čím více mu budete naslouchat, tím spokojenější bude a vy výsledně také.

Tipy, jak k malým Rybám přistupovat

  • Berte své dítě často ven, protože příroda Ryby uklidňuje a přináší jim pocit bezpečí. Máte-li pocit, že se utápí ve smutku nebo se nemůže vzpamatovat po nemoci, les, louka a přírodní nádrž nebo řeka jej vždycky rozptýlí.
  • Podporujte jeho představivost vyprávěním příběhů, tvůrčími aktivitami a hračkami. Vyhledávejte spolu dětská divadelní představení, navštěvujte výtvarné galerie a zpívejte si.
  • Přecitlivělé Ryby jsou velice kontaktní, rády se mazlí a jsou šťastné, když je celá rodina pohromadě. Nikdy po svém dítěti nekřičte, vše mu zavčas a trpělivě vysvětlete. Budujte si s ním blízkost skrze tvůrčí a umělecké aktivity. Malé Ryby svým rodičům rády pomáhají, dovolte jim to a buďte jim nablízku. 

 

Zdroj:

  • autorský text