Jaký je mentální věk jednotlivých znamení zvěrokruhu

Jaký je mentální věk jednotlivých znamení zvěrokruhu
Věděli jste, že astrologie také souvisí s vaším mentálním věkem? Možná vám nyní bude jasnější, proč se cítíte stále jako dítě nebo naopak vyzrálejší než ostatní kolem vás. Přečtěte si jaký mentální věk je spojen právě s vaším znamením.

Beran 1 - 7

Berani jsou doslova dětmi zvěrokruhu. Celý život dělají vše se zápalem a nadšením. Chtějí být všude první a dokáží se vášnivě přít o naprosté maličkosti. Jsou skvělými startovači projektů, ale nejsou nejlepšími v následování autorit. Když si něco zamanou a vše nejde podle jejich představ, vztekají se jako diví. 

Býk 7 - 14

Jelikož Býk je druhým znamením zvěrokruhu, představuje životní fázi mezi dětstvím a pubertou. Cení si hmotného zabezpečení, jistoty, ale zároveň se rád poohlíží venku. Zkoumá hranici toho, co patří jemu a co už ne.

Hmotné věci mají pro Býka velkou hodnotu, jelikož pro něj představují pevnou půdu pod nohama. 

Blíženci 14 - 21

Blíženci představují věkovou skupinu starších teenagerů a mladých dospělých. Mají velkou potřebu zapojovat se do sociálního života, aby se učili komunikovat a pracovat ve skupině. Jsou upovídaní a zvědaví. Rádi pro ostatní vymýšlí aktivity, setkání a nejrůznější výzvy. Tato vlastnost jim zůstává po celý zbytek života. Člověk se s nimi nikdy nenudí.  

Rak 21 - 28

Rak představuje mladého dospělého, který si hledá místo ve světě. Jeho cílem je vytvořit si pocit bezpečí v kariéře i mezilidských vztazích. Snaží se navázat hluboká přátelství a pevné emocionální vztahy. Je ve fázi, kdy se právě odpoutal od rodičů a začíná budovat nový domov uprostřed neznámého světa. 

Lev 28 - 35

Lev si stojí pevně sám za sebou. Již shodil masku, kterou si v mládí vytvořil, protože ji nepotřebuje, aby se chránil. Dokáže se ochránit sám, aniž by potřeboval nějaké pomůcky. Je odvážný, autentický a sebejistý.

Panna 35 - 42

Panny upřednostňují řád, preciznost a intelekt ve všem co dělají. Mají rády rutinu. Konečně se začaly zabydlovat ve svém životě. Uvědomují si také, že svými znalostmi, zkušenostmi nebo uměním mohou přispět celé společnosti.  

Váhy 42 - 49

Váhy už si lecčím prošly a nyní hledají stabilitu, jednoduchost a harmonii. S plně zavedenou kariérou a rodinným životem se chtějí usadit a vychutnávat si radosti a požitky, které život přináší. 

Štír 49 - 56

Štír se nachází ve věku transformace. Už toho hodně zažil a ví, co může od života očekávat.

Ale stejně tak ví, co ještě může změnit. Pouští se do konfliktů, jak toho osobního, tak s lidmi kolem sebe. Znovu objevuje životní vášně s větší sebejistotou a silnou vůlí. 

Střelec 56 - 63

Střelec objevuje osobní sílu a svobodu. Má za sebou dosažení osobních i profesních cílů. Teď již nikam nespěchá, rozšiřuje si obzory, vrací se ke svým zájmům s větší chutí a zvažuje možnosti, o které dříve ani netušil. 

Kozoroh 63 - 70

Kozoroh buduje síť bezpečí a strukturální podpory. Je to člověk v nejlepších letech, znalý života, jeho strastí i radostí. Je stále odhodlaný něco vykonat pro společnost. Toto věkové období však také symbolizuje určitou tvrdost v představách a myšlení. Někdy si toho Kozoroh naloží příliš a žene se urputně vpřed s větší silou, než jeho okolí unese.  

Vodnář 70 - 77

Vodnáři se snaží pracovat na něčem větším, než jsou jejich osobní cíle, jsou to jedni z nejobětavějších znamení zvěrokruhu. Myslí vždy dál než jen na své zaopatření, jednoduše chtějí zlepšit svět a ví, že na to mají jen omezený čas. V tomto věku se lidé ideálně dívají na to, jak mohou vrátit společnosti zpět to, co si sami vzali a obohatit ji o své vidění světa. 

Ryby 77 - 84

Ryby představují nejstarší věkovou skupinu. Jsou tu, aby se cvičily a zároveň ostatní učily soucitu. Předávají okolí svou moudrost a prostřednictvím své přítomnosti v umění, lékařství či léčitelství poskytují své dary léčení a intuice. V této fázi lidé přijímají to, co nemohou změnit. Je to nejpokojnější kapitola života a Ryby se zde cítí jako ve vodě. 

 

Zdroj:

  • autorský text