Víte, jak na čištění skla sprchového koutu?

Víte, jak na čištění skla sprchového koutu?
Můžete mít v koupelně jakkoliv čisto, ale když bude sklo sprchového koutu špinavé od vodního kamene a mýdlových usazenin, nikdo si už čistších ploch zkrátka nevšimne. Netvrdíme, že vyčistit sklo sprchového koutu je hračka, ale dá se to zvládnout.

Na čištění skla sprchového koutu si můžete vzít speciální čističe nebo použít ocet s jedlou sodou

Čištění sprchového koutu je docela věda. Navíc je to činnost opakovaná, a proto se na ni musí chytře. Pro čisticí prostředky můžete zamířit do drogerie, kde můžete sehnat i speciální přípravky, které odpuzují vodu. Nikam ale chodit nemusíte, pokud doma máte ocet a jedlou sodu. Ocet si přelijte do rozprašovače, který můžete koupit v domácích potřebách nebo můžete použít prázdnou láhev od přípravku.

Ocet nastříkejte na sklo sprchového koutu ve velkém množství a nechte chvíli působit. Potom si připravte čistící pastu z vody a jedlé sody. Sklo znovu nastříkejte octem a naneste na něj pastu. Drhněte zašlá místa a klidně nechte pastu na sprchovém koutu chvíli působit. Mezitím můžete vyčistit odtok sprchového koutu a všechny jeho spáry. Sklo spláchněte horkou vodou a utřete dosucha hadříkem, který nepouští chloupky. Je důležité nenechat vodu na skle zaschnout, zejména tvrdá voda může vytvořit nevzhledné skvrny.

Čištění sprchového koutu je docela věda, Foto: Daniel Jedzura  / Shutterstock

Co udělat, aby sprchový kout zůstal déle čistý?

Největším nepřítelem skla je tvrdá voda. Abyste sklo sprchového koutu udrželi déle čisté, mějte v koupelně vždy připravenou stěrku, kterou použijete po každém sprchování. Použít se dá i suchý hadřík, který nepouští chloupky, ale stěrka je přece jen lepším řešením.

Vyzkoušejte přípravek, který odpuzuje vodu

Na sklo sprchového koutu můžete použít speciální přípravek, který odpuzuje vodu. Tím si ulehčíte jeho údržbu. Protože se i ve sprchovém koutu drží vlhkost, občas použijte dezinfekci, která zničí nebezpečné plísně a bakterie.

Abyste sklo udrželi déle čisté, mějte vždy připravenou stěrku, Foto: Daria Dmitrovskaya / Shutterstock

Sprchový kout tvoří dominantu koupelny, a proto je potřeba udržet jej v zářivé čistotě. Čisté sklo sprchového koutu bude vaší vizitkou a určitě si ho všimnou i všechny vaše návštěvy.

Zdroje článku: