Na jaká zákoutí koupelny při úklidu nezapomínat?

Na jaká zákoutí koupelny při úklidu nezapomínat?
Koupelna může být uklizená vcukuletu. Komplexnější úklid si žádá více času, zato při něm zvládnete uklidit i místa, na která se běžně nedostanete. Na jaká zákoutí v koupelně při úklidu nezapomínat?

Prostor za záchodem je vždy plný prachu

Kolikrát si vzpomenete, že za záchodem je také nějaký prostor, na který se snáší prach? Při větším úklidu nezapomeňte spolu se záchodem uklidit také tento prostor. Využít můžete vysavač, ale lépe vám to půjde s hadříkem namočeným do vody s dezinfekcí, se kterým se dostanete opravdu na každé místo.

Na méně používané vystavené přípravky sedá prach

Napadlo vás někdy, proč máte na poličkách tolik produktů? Možná je to proto, že je všechny často používáte... Že ne? No tak pryč s nimi! Akorát se z nich staly lapače prachu, které vám přidělávají práci a snižují dojem z vaší koupelny. Na poličkách nechte jen ty produkty, které denně opravdu využíváte. I ty byste však mohli schovat do skříňky nebo do šuplíku, aby na ně nesedal prach.

 Pro vyčištění odpadu můžete použít obyčejnou jedlou sodu a ocet, Foto: JPC-PROD / Shutterstock

Také odpady potřebují čas od času vaši pozornost

Neodtéká vaše vana nebo umyvadlo? To vaše koupelna volá po jejich vyčištění. Pokud v odpadu nepoužíváte lapač nečistot a zejména vlasů, nemůžete se divit, že se časem ucpe. Pro vyčištění odpadu můžete použít produkty dostupné v drogerii nebo obyčejnou jedlou sodu a ocet. Z odpadu nejprve vytáhněte nečistoty, které zvládnete. Potom do něj nalijte hrníček jedlé sody a hrníček octu. Nechte působit a pak odpady propláchněte teplou vodou. V případě potřeby celý postup zopakujte.

Vyčistěte sítko ventilace, Foto: alexeisido  / Shutterstock

Vyčistěte sítko ventilace

Všimli jste si někdy během koupele ve vaně, jak je sítko vaší koupelnové ventilace zanesené prachem? Při nejbližší příležitosti na něj vezměte vysavač, aby bylo opět čisté.

Vyčistěte WC štětku

Vaši péči si zaslouží také WC štětka, na kterou se rádo zapomíná. Většina lidí má za to, že když štětka přichází do kontaktu s dezinfekcí při čištění záchodu, jednoduše to stačí. To ale není pravda. Proto je čas od času potřeba namočit štětku do horké vody s dezinfekcí a pak ji spolu s nádobkou na štětku vysušit. Vlhkost totiž nahrává bakteriím, a proto se snažte udržet ji v suchu.