Znáte fígle na čištění mobilního telefonu?

Znáte fígle na čištění mobilního telefonu?
Řada průzkumů ukazuje, že mobilní telefon je jedna z nejšpinavějších věcí, kterých se denně dotýkáme. Pokud mobilní telefon nemyjete jednou denně, nejspíš na něm žije spousta bakterií. Ty mohou na povrchu vašeho mobilu přetrvávat dlouhou dobu a ohrožovat vaše zdraví. 

Existují věci, kterých se denně dotýkáme, ale jejich čištění nevěnujeme pozornost. Patří mezi ně poutko od kabelky, volant, klíče, klávesnice počítače, počítačová myš a v neposlední řadě také mobilní telefon. Víte, že vzhledem k četnosti používání byste měli mobilní telefon umývat alespoň jednou denně? Vodu a mýdlo na něj použít nelze, jak tedy mobilní telefon vyčistit?

Spolehněte se na alkohol, který se rychle vypaří a dezinfikuje. Nikdy na mobil nepoužívejte čistící prostředky se 100 % alkoholem, ty by mohly být až příliš agresivní a povrch telefonu by mohly poškodit. Na umytí mobilního telefonu bude stačit 70 % alkohol, který má schopnost zabít všechny bakterie a že jich na mobilním telefonu je!

Návod, jak vyčistit mobilní telefon

K vyčištění mobilního telefonu můžete použít:

  • speciální vlhčené ubrousky na mobilní telefony a jiná zařízení,
  • alkoholový čistič ve spreji v kombinaci s čistým hadříkem,
  • vatovou tyčinku do uší, kterou do alkoholového čističe namočíte.
Telefon vypněte a vyjměte ho z pouzdra, Foto: Iryna Imago / Shutterstock

Před každým čištěním telefon vypněte a vyjměte ho z pouzdra.

Pokud jste se při čištění mobilního telefonu rozhodli pro roztok ve spreji, nikdy jej nestříkejte přímo na telefon, ale na hadřík. Hrozí tady, že se do mobilního telefonu dostane hodně vlhkosti.

Nejlepší na čištění jsou vlhčené ubrousky, které jsou vlhké tak akorát a máte je vždy po ruce. Díky nim můžete váš mobilní telefon otřít pokaždé, když odněkud přijdete. Minimálně byste svůj mobilní telefon měli čistit jednou denně.

Nezapomeňte na pouzdro a další příslušenství

Při čištění mobilního telefonu nezapomeňte na pouzdro a další příslušenství k mobilnímu telefonu, které je také plné bakterií. Vlhčeným hadříkem otřete pouzdro z každé strany a umyjte také nabíječku.

Na čištění mobilního telefonu nikdy nepoužívejte vodu, a to ani v případě, že váš mobil hlásá, že je vodotěsný. Vyhněte se také agresivním čistícím prostředkům, které by mohly poškodit povrch mobilního telefonu.

 

Zdroje: