Chuť na manželské radovánky mě přešla hodně brzy. Předstírat už ale nedokážu

Chuť na manželské radovánky mě přešla hodně brzy. Předstírat už ale nedokážu
Jmenuji se Markéta a dříve jsme se s manželem milovali i několikrát denně. On je totiž hodně náruživý. Vždy říkal, že po dětech nám tohle skončí. Zpětně musím uznat, že měl pravdu. Chuť na manželské radovánky mě hodně brzy přešla. Předstírat už ale nedokážu.

Slíbili jsme si, že o sebe neztratíme sexuální zájem

Samozřejmě, že se četnost našeho milování zmenšila, když na svět přišel Matýsek. Oba jsme měli co dělat, abychom zvládali péči okolo něj. Bylo to všechno tak nové. Slíbili jsme si ale, že na sebe si vždy uděláme čas, abychom nedopadli jako ostatní páry. Jenže pak se povinnosti nabalovaly a já po roce a půl znovu otěhotněla.

Teď máme děti dvě a manžel péči o ně a domácnost nechal zcela na mně. Do toho ještě sem tam pracuji z domova, protože si chci udržet přehled v mém oboru. Musím však říct, že to hodně dře. Babičky sice máme, ale nejsem taková, že bych jim moje děti hodila na krk. Je však pravda, že když hlídají, naplánuji si práci do poslední sekundy, abych tento čas co nejefektivněji využila. Jenže neodpočívám, není kdy.

Teď máme děti dvě a manžel péči o ně a domácnost nechal zcela na mně
Teď máme děti dvě a manžel péči o ně a domácnost nechal zcela na mně | Zdroj: fizkes / Shutterstock

Nechci, aby o mě manžel svým kamarádům říkal, že jsem frigida

Manžel, i přesto, že má volno, děti sám od sebe nikam nevezme, nepohlídá, nevyhraje si s nimi. Problém je, že jeho sexuální apetit se ani o píď nesnížil. Pořád by se miloval každý den a já se mu většinou snažila vyhovět. Přece o mě nebude vyprávět, že jsem nějaká frigida, která na to není. Jenže popravdě já už na to nemám nervy takhle předstírat. Nejradši bych si večer lehla, když děti spí a nerušeně spala.

Kdyby aspoň manžel obstaral něco kolem dětí, když si chce užít romantický večer. Já bych měla alespoň čas naložit se do vany a trošku se na sex naladit. Ale to ne, to je přece moje starost. On přece vydělává, já mám jen přivýdělek... a k tomu domácnost a děti.

Může si Markéta z nuceného milování vypěstovat blok?

Markéta je v koncích. Chce svého manžela potěšit a být stejně sexuálně aktivní jako před dětmi. Jenže si neuvědomuje, že hodně okolností se změnilo. Možná, že jí kamarádky poradily, aby zájem o sex alespoň předstírala. Jenže jak dlouho lze tohle dělat? Odborník na partnerské vztahy by byl razantně proti. Tuhle situaci Markéta sama nespasí a je potřeba do ní zasvětit i manžela. Dlouhodobým nucením se do sexu si může Markéta nevědomky k těmto chvilkám vybudovat averzi. Vztah to tedy ve finále nezachrání.

Naopak je potřeba si sednou a požádat manžela o větší pomoc s dětmi. Také manžel by měl v požadavcích na sex ubrat a oba by si měli nastavit vhodný kompromis. Tím by mohly být například dva vyhrazené večery týdně. S těmi by Markéta mohla dopředu počítat, což by mohlo způsobit, že se na sex začne i těšit. Tyto dva večery by mohl manžel pomoct s koupáním a uspáváním dětí.

Zdroj článku:
  • Autorský text