Jak Češi vidí svůj sexuální život? Podívejte se na zajímavý průzkum!

Jak Češi vidí svůj sexuální život? Podívejte se na zajímavý průzkum!
Společnost prošla velkou změnou především za posledních 50 let, a tak se změnilo spoustu věcí, mezi nimi i celá sexualita. Nejen, že se mění názory na homosexualitu, transexualitu, pohledy na „normální rodinu“, ale také sexuální život každého milostného páru i jedince. Podívejte se na zajímavý průzkum, který odhaluje mnohé o dnešním sexuálním světě.

Průzkum pochází od 135 zákazníků e-shopu s erotickými pomůckami. Podobný průzkum v Americe například ukázal, že lidé mnohem raději žijí single než v páru. Narozdíl od roku 1960, kdy se jednalo o 15 % populace, se v pozdějších letech moderního období pohybují čísla kolem 28 %. Je tedy patrné, že žít single a zároveň mít aktivní sexuální život je pro velké množství lidí jednodušší a praktičtější.

Zdroj: Autor: NDAB Creativity / Shutterstock

Jak je tomu v ČR?

V České republice nejsou lidí zas tolik spokojeni se svým sexuálním životem. Z průzkumu je dokázáno, že 22 % mužů nemá tolik zkušeností v oblasti sexu, jako si představují. Ženám se ve 20 % zdá jejich sexuální život nudný a neužívají si ho tolik, jak by chtěly.

Mladí lidé si sex moc nedopřávají

Vzpomínáte si na svá mladistvá léta? Možná vás překvapí, že dnešní svět mladých lidí a studentů na vysokých školách není tak sexuálně aktivní, jak by se mohlo na první pohled zdát. Dávají přednost buď studiu, nebo jiným aktivitám či koníčkům. Navazování vztahů pro ně není taková priorita, navíc jsou neustále v online prostředí, z něhož se od seznámení jen málokdo dostane až k osobnímu setkání.

Průzkum mezi univerzitami uvádí, že 72 % studentů sex během studií mělo, nejednalo se však o pravidelnou záležitost. Až 40 % studentů mělo sex během studia maximálně třikrát!

Za všechno mohou filmy a představa!

Už mnoho vědců dokázalo, že špatný nebo málo aktivní sexuální život plyne z mylné představy o ideálním vztahu. Ve filmech vídáme například akt prvního sexu jako něco magického, nezapomenutelného, zatímco ve skutečnosti je realita nejspíš trochu jiná.

Pornografie nám na reálném obrázku o dobrém sexuálním styku také moc nepřidává.

zdroj: autorský text