Říkal, že chodí do práce. Až po 2 měsících jsem zjistila pravdu

Říkal, že chodí do práce. Až po 2 měsících jsem zjistila pravdu
Představte si, že žijete se svou drahou polovičkou několik let. Vše funguje naprosto bezproblémově. Pak ale přijde onen osudný den a váš muž přijde o zaměstnání. Naštěstí je váš manžel odborníkem ve svém oboru, a tak si najde novou práci během několika málo týdnů a zdá se, že vše se vrací k lepším zítřkům. Co když je ale vše jinak?

Zdánlivá idylka

S manželem Martinem (35) společně vychováváme dvě malé děti – Samuela (5) a Kláru (3). Od samého začátku, co jsme se společně zapovídali v čekárně u zubaře, byl náš vztah až do oné osudné chvíle bez jediného mráčku. Na všem jsme se dokázali domluvit, se vzájemným respektem k našim odlišným názorům vyřešili každý problém. Společně jsme se podrželi i ve chvíli, kdy byl našemu synovi diagnostikován autismus. Myslela jsem, že si můžeme vzájemně důvěřovat, spolehnout se na sebe. Bohužel jsem se mýlila.

Podivný vyhazov

Byl pátek večer, z kolotoče kolem dětí, úklidu i plánování víkendového výletu jsem byla unavená a těšila jsem se, až Martin přijde z práce, nalijeme si víno a pustíme si rozkoukaný seriál. I přesto, že jsem byla zvyklá, že se čas od času v práci zdržel, začala jsem si kolem půl desáté dělat starosti. Ve chvíli, kdy jsem byla připravená vytočit jeho číslo, se dveře konečně otevřely. Do obývacího pokoje vešel Martin v silně podnapilém stavu. Zhroutil se do křesla a než kvůli alkoholu i starostem, které ho tížily, usnul, stačil mi říct, že ho vyhodili z práce a ať se ho na nic nevyptávám. Už tehdy mi celá situace přišla zvláštní. Martin byl přeci uznávaný odborník přes moderní technologie. Proč by ho náhle vyhodili?

Martin se sbalil a odstěhoval se k ní
Martin se sbalil a odstěhoval se k ní | Zdroj: Kseniia Perminova / Shutterstock

Nečekaný konec návštěvy

V příštích dnech jsem se snažila od manžela několikrát zjistit důvod jeho vyhazovu, on mi však vždy odvětil, ať nic neřeším, že si jistě brzy najde jinou práci. Tu si skutečně po třech týdnech našel. Dokonce i lépe placenou. Měla jsem radost a téměř bych zapomněla na onen podivný vyhazov z minulé práce, kdybych jednoho dne nezavítala za kamarádkou do vedlejšího města. Byla jsem již na odchodu, když jsem si úplnou náhodou všimla, že z vedlejšího domu vyšel muž nápadně připomínající mého Martina. Nejprve jsem se uklidňovala myšlenkou, že byl nejspíš u jednoho z jeho klientů a chtěla jsem mu zamávat. Ruka mi však poklesla v momentě, kdy se začal u branky vášnivě líbat s cizí ženou. Do očí se mi vehnaly slzy.

Na večer, který následoval, nikdy nezapomenu. Poté, co jsem Martinovi z posledních sil řekla, že jsem ho viděla, se mi přiznal, že jde o ženu, se kterou se už přes rok schází. Jen tak mimochodem šlo o jeho bývalou kolegyni a důvod, proč jej za milostnou aféru vyhodili z bývalé práce. Poté se sbalil a odstěhoval se k ní. I přes bolest, kterou mi způsobil, se snažím kvůli našim dětem fungovat, nepřipravit je o jejich otce, a zároveň jim zajistit vše, co budou potřebovat.

Článek se zakládá na příběhu zaslaného naší redakci. Redakce tento zaslaný text pouze upravuje, nezasahuje do jeho stylu a nemění význam. Jelikož chráníme soukromí našich čtenářů, neuvádíme originální jméno autora a změněna jsou i jména uvedená v článku. V případě, že se s námi chcete podělit o váš životní příběh nebo zkušenost, neváhejte a pošlete nám ho na e-mail: pribehy@fajntip.cz. Použité fotografie jsou pouze ilustrační.

Zdroj článku:
  • Autorský text