Předpověď na 2023 podle astroložky Tatiany Borsch. Druhá polovina roku bude klidnější

Předpověď na 2023 podle astroložky Tatiany Borsch. Druhá polovina roku bude klidnější
Tatiana Borsch má za sebou více než 30letou kariéru jako renomovaná ruská astroložka, spisovatelka a oceňovaná producentka dokumentárních filmů. Její rozsáhlá spisovatelská kariéra začala v roce 1992 vydáním jejího ročního horoskopu a nyní má více než 40 astrologických publikací.

Její poslední splněná astrologická předpověď byla v roce 2019, kdy přesně předpověděla současnou světovou ekonomickou krizi a náhlé události roku 2020. Je to uznávaná žena po celém světě. Co tedy tato dáma předpovídá na rok 2023, ať už jde o finance, přírodu nebo třeba zdraví?

Nejprve se podívejme na uplynulé roky

Z astrologického hlediska jsou podle Tatiany roky 2020, 2021 a 2022 prodloužením jednoho dlouhého období a nelze je rozdělit. Toto je doba velkých změn v každém národě, domově i jednotlivci. Pro toto období moderní historie neexistuje srovnání. Ve skutečnosti lidstvo už velmi dlouho neprožilo období, jako je toto.

Astrologické vysvětlení toho je, že žijeme grandiózním posunem epoch. Věk Ryb, který trval 2160 let, nyní přechází do věku Vodnáře.

2023 bude v mnohém znamenat pokračování, přinese ale i spoustu nového!

2023 přirozeně zapadá do složité sekvence předchozích let. Toto je důležitý a kritický předěl. Během první poloviny roku 2023 uvidíme přirozené pokračování velmi komplikovaného období, které začalo v roce 2022. Na Ukrajině bude pokračovat konfrontace mezi Východem a Západem, stejně jako rivalita mezi Spojenými státy a Čínou spolu s finančními a ekonomickými krizemi, které zasáhly celý svět.

Naděje na skončení války na Ukrajině

Hvězdy také podle Tatiany předpovídají, že válka na Ukrajině může skončit v lednu až únoru 2023. Ukrajina bude rozdělena do dvou zón vlivu, přičemž velká část jejího území bude spadat pod ruský stín. Zelenskyj ztratí moc a může uprchnout ze země a ukrajinské vedení bude nahrazeno. Mírové iniciativy, které by jinak mohly tuto tragickou situaci změnit, budou neustále mařeny. V lednu 2023 již agresivní Mars nebude v retrográdní poloze a v únoru bude světlo na konci tunelu. Zpočátku to bude jen blikání, ale je to určitě lepší než nic.

Postupně si země zapojené do tohoto konfliktu uvědomí, že potřebují vést konstruktivní jednání, aby splnily všechny zdravé požadavky a trendy společnosti. Tato jednání nebudou rychlá a pravděpodobně přinesou ovoce až ve druhé polovině roku 2023.

válka na ukrajině
Zdroj: BooFamily / shutterstock | válka na Ukrajině

Ruský vliv a moc budou sílit

Celkově lze říci, že navzdory statečnému úsilí Ukrajiny spolu s podporou ze Západu Rusko zvítězí vojensky, geopoliticky a ideologicky.

To vážně změní geopolitickou situaci na globální scéně. Časem ovládnou světovou ekonomiku Asie a Rusko. Události tohoto roku jsou jen dalším krokem v přechodu, protože se globální vliv posouvá na východ. Napětí mezi Spojenými státy a asijskými zeměmi se bude jen vyostřovat.

V mnoha západních zemích budou protiválečné nálady hmatatelné a může dojít k demonstracím, protestům a dalším projevům nespokojenosti s vládami.

demokracie, volby
Zdroj: I'm friday / shutterstock | demokracie, volby

Druhá polovina května bude obdobím výzev. Jupiter během této doby nastaví kvadraturu Pluta s podporou agresivního Marsu. Můžeme zde očekávat kataklyzmata a změny ve vládách mnoha zemí. Nelze vyloučit ani závažné teroristické činy.

Druhá polovina 2023 by měla být klidnější

Během druhé poloviny roku 2023 přejde Jupiter z bojovného znamení Berana do mírumilovnějšího znamení Býka a jeho příznivý aspekt se Saturnem v červnu dává důvod k naději, že se situace pravděpodobně zlepší.

Také Tatiana předpovídá, že během druhé poloviny roku 2023 dosáhneme poloviny dlouhé a klikaté cesty, a to může být nejsložitější část trajektorie. Po tomto bodě začnou lidé hledat způsob, jak vyřešit nejpalčivější problémy světa, a světlo na konci tunelu může začít zářit o něco jasněji. To je samozřejmě nevyhnutelné, ale krok za krokem se lidé začnou potýkat s mnoha problémy, kterým čelíme. Jde o postupný, někdy bolestivý proces. 

Existuje ale naděje, že svět si pro nás připraví méně nepříjemných překvapení a život začne běžet o něco plynuleji. Nikdy se to nevrátí přesně tak, jak to bylo, ale jak se toto období chýlí ke konci, uvidíme, že tak či onak jsou všechny tyto změny nejlepší.

Pozor na požáry v přírodě během 2023

V roce 2023 mohou pokračovat různé přírodní anomálie, se kterými se svět potýkal. Jupiter v Beranu by mohl způsobit požáry, které budou v zimě a na jaře 2023 destabilizujícím faktorem.

Na začátku května, kdy Jupiter přechází do Býka, však můžeme očekávat výrazné zlepšení v zemědělství. Sklizeň bude hojnější, což v mnoha zemích bude znamenat cestu z potravinové krize. Mnoho zemí bude také moci více investovat do zemědělské výroby a zpracování, což oživí jen malá města a vesnice.

Pečujte o své zuby a choďte na preventivní prohlídky

Pokud jde o zdraví, každý, kdo má problémy se štítnou žlázou, kardiovaskulární onemocnění nebo jakékoli onemocnění postihující cévy mozku, by měl být obzvláště opatrný. Vidíme to při přechodu Uranu do Býka.

Pluto je stále v Kozorohu, což zhoršuje muskuloskeletální a kostní poruchy. Zuby jsou také v zaměřovači Pluta, takže je nejlepší je rychle ošetřit! Počet případů rakoviny může přibývat, proto neváhejte s rychlou návštěvou lékaře, protože rakovina je léčitelná pouze v raných stádiích.

V roce 2023 přechází Saturn do Ryb – to může vést k problémům pro ty, kteří mají různé typy cukrovky nebo problémy s nohama. Během jara a podzimu 2023 jsou možná další propuknutí neznámých chorob a virů.

Zdroje článku: