4 znamení, která chtějí být produktivní, ale příliš jim to nejde

4 znamení, která chtějí být produktivní, ale příliš jim to nejde
Znáte ten pocit, když začnete pracovat s tím, že dnes budete výjimečně produktivní, aby na Vás byl šéf hrdí nebo dokonce Vy sami, ale s postupem času jste čím dál méně produktivnější? Pokud ano, nejste v tom sami. Zde jsou čtyři znamení, která chtějí být produktivní, ale časem ztratí pozornost v práci.

Býk (20. dubna – 20. května)

Nejraději byste se celý den váleli doma, pokud by se k Vám peníze jen hrnuli. Váš hlavní problém je, že snadno ztratíte motivaci a práce, která Vás příliš nenaplňuje, Vás vůbec nebaví. Přestože se ráno můžete přesvědčit, že dnes do práce nastoupíte s chutí a zjistíte, jak Vás může bavit, záhy po nástupu do práce si uvědomíte, že zůstat po celý den produktivní je pro Vás nadlidský úkol. Obzvláště pokud Vám v práci zadají úkol, který vyžaduje odhodlání a musíte do něj vložit veškerou energii, uděláte vše pro to, abyste dostali nějaký jednodušší úkol, u něhož se tolik nenadřete.

Blíženci (21. května – 21. června)

Ztráta pozornosti je nejčastější důvod, proč nevydržíte produktivní po celý den. Pokud máte zaměstnání, v němž děláte každou chvíli něco jiného, Vaše snaha být soustředění na práci je vysoká, ale někdy ani to nestačí, poněvadž si potřebujete povídat se svými kolegy. Ovšem jakmile děláte celý den to samé, je nemožné, abyste zůstali produktivní déle než patnáct minut. Navíc, pokud máte nějaké sociální sítě, vždy je upřednostníte před svou vlastní prací, a to i v tom případě, že používání telefonů je při práci ve většině společností zakázáno.

Ztráta pozornosti se podepisuje na vaší produktivitě
Ztráta pozornosti se podepisuje na vaší produktivitě | Zdroj: Ground Picture / Shutterstock

Váhy (23. září – 23. října)

Život neberete příliš vážně, což mimochodem znamená, že i svou práci zlehčujete. Dokud nezjistíte, že hodně nestíháte, ani Vás nenapadne s dokončením pracovního úkolu spěchat, a to i tehdy, když si den předem slíbíte, že ode dneška budete pracovat mnohem efektivněji. Neznamená to, že nechcete být produktivní – chcete. Problémem je, že ve chvíli, kdy začnete pracovat, si řeknete, že práce Vám nikam neuteče. Pokud pracujete ve výrobně, pojem norma za hodinu zcela ignorujete a pracujete z pozvolna.

Ryby (19. února – 20. března)

Chcete být produktivní, ale ani Vám to příliš nejde. Hlavně proto, že nad vším příliš přemýšlíte, a to hlavně nad tím, co se nikdy nestane a ani se to nikdy nestalo. Myšlenkami se nacházíte ve svém vlastním světě, tudíž Vám příliš soustředěnosti na práci nezbývá. Nesoustředíte se na svůj úkol a často se stává, že špatně pochopíte jeho zadání, poněvadž při poslouchání nadřízeného se nesoustředíte na jeho slova, naopak máte tendenci si myslet, že víte naprosto všechno, a putovat světem fantazie, zatímco nadřízený říká něco důležitého.

Zdroj článku: