Kterým znamením hrozí v prosinci vyčerpání a měla by na sebe dávat pozor?

Kterým znamením hrozí v prosinci vyčerpání a měla by na sebe dávat pozor?
S koncem roku se snažíme dohánět resty, které se na našich stolech v průběhu roku nakupili. A nemusí se jednat pouze o resty pracovní. Zabrat dostávají také vztahy a zdraví.

A právě zdraví může být velmi narušeno v případě, kdy si toho na sebe naložíte až příliš a zapomenete na kvalitní spánek, odpočinek a vyváženou stravu. Jaká znamení budou v prosinci nejohroženější? Patříte mezi znamení, která mají být obzvlášť obezřetná?

Blíženec (22. 5. 21. 6.) 

V prosinci vás může velmi potrápit zdraví. Budete si užívat život plnými doušky a zároveň se pokusíte na poslední chvíli pořádně zabrat v práci. To je sice chvályhodné, ale zběsilé tempo by se vám mohlo pořádně vymstít. Večírky s přáteli jsou často plné alkoholu a nezdravého jídla.

Nedostatek spánku a stres z práce vaše tělo zatíží ještě více. A věřte, že tělo, kterému nevěnujete dostatek péče, se umí pěkně hlasitě ozvat. Nezavírejte před hlásícími se zdravotními komplikacemi oči a raději je řešte včas. 

Ve vašem případě to může začít totiž velmi nenápadně. Zhoršená imunita a nachlazení může být jen počátkem vašich starostí. Brzo může přejít v závažnější zdravotní problémy jako například záněty průdušek nebo zápal plic, které mohou vygradovat dokonce v problémy se srdcem.

Pokuste se proto najít kompromis a každý stres a večírek si nejen dobře rozmyslete, ale také vykompenzujte odpočinkem, čerstvým vzduchem, kvalitním pitným režimem a životosprávou. 

Lev (23. 7. 22. 8.) 

Vaše tělo bude v prosinci volat po pořádném odpočinku. Naložili jste si toho na sebe až příliš. Kvůli tomu budete vyčerpaní nejen psychicky, ale také fyzicky. A to ve většině případů vede k vážným zdravotním komplikacím. Zaměřte se více na sebe. Je důležité, abyste uměli správně regenerovat. Vaši mysl skvěle napraví relaxace, procházky a příjemné činnosti.

Nezapomínejte ale také na regeneraci vašeho fyzického těla. To bude v prosinci významně zatěžováno a mohlo by se vám odvděčit problémy s klouby. Léčba těchto obtíží může být velmi komplikovaná a nejlepším řešením je samozřejmě prevence. Neodbývejte se a myslete více na sebe.

Odpočinek na dovolené, zdroj: Rido / Shutterstock

Střelec (23. 11. 21. 12.) 

Rychlé tempo, které jste v průběhu roku nasadili, si v prosinci začne vybírat svou daň. Stresu přibývá a vyčerpání přímo úměrně roste. Snažíte se jít za svým, ale zapomínáte na to, že vaše tělo a psychika mají své limity.

Pokud nezvolníte, je velmi pravděpodobné, že se právě vaše tělo přihlásí o slovo a řekne jasné DOST! Velmi potrápit by vás mohly problémy se srdcem a krevním tlakem, kterými se vaše vyčerpání projeví. Snažte se tomu předejít. Léčba vašeho srdce by mohla být velmi náročná.

Soustřeďte se raději na prevenci. Odpočívejte, choďte na čerstvý vzduch a zaměřte se na zdravý životní styl. Do této nápravy můžete zapojit také rodinu nebo kamarády. Užijete si společně krásné chvíle a vytvoříte nové vzpomínky. Navíc uděláte něco pro své zdraví. Ku prospěchu bude také preventivní kontrola u lékaře.  

Vodnář (21. 1. 20. 2.) 

Prosinec pro vás bude velmi náročným obdobím. Přemíra práce a stres v osobním životě na vás budou až příliš. Zapomínat také budete na odpočinek a duševní hygienu. To ale může mít velmi vážné následky.

Silná únava a psychické vyčerpání může mít za následek vypuknutí nemoci, kterou máte v rodině a je dědičného charakteru. Léčba této nemoci by byla velmi komplikovaná a mohla přerůst až v chronické potíže.

Snažte se do svého režimu zařadit více odpočinku, a hlavně k sobě buďte upřímní. Pokud pocítíte, že situaci nezvládáte, požádejte své kolegy a blízké o pomoc. Není to žádná ostuda a mnoho prací jde také delegovat na ochotné lidi ve vašem okolí. 

Zdroj článku:
  • Autorský text