3 tipy na odvážné líčení nejenom na vánoční večírek, které upoutá pozornost

3 tipy na odvážné líčení nejenom na vánoční večírek, které upoutá pozornost
Prosinec je v plném proudu a společně s ním i vánoční večírky, kde můžete zazářit nejenom v překrásných šatech, ale třeba i v nepřehlédnutelném make-upu.

Vánoční večírek patří bezesporu mezi hvězdné události roku. Je proto pochopitelné, že každá žena chce na takové akci zazářit. Krásné šaty a make-up doladěný do posledního detailu z vás udělají hvězdu večera. Pojďte se společně s námi inspirovat 3 druhy líčení pro různé typy firemní party, ve kterých budete vypadat zkrátka dokonale.

Vše začíná u základu a správné přípravy pleti

Ještě předtím, než si dáte práci s dokonalým make-upem, je zapotřebí pleť náležitě připravit tak, aby vaše líčení vydrželo v co možná nejlepší kondici po celý večer. Základem každého večerního líčení je totiž dobře udělaný základ neboli dostatečně hydratovaná pleť a upravené obočí. Bez kvalitního základu totiž pleť nikdy nebude dokonalá.

Vánoční party v retro nebo kostýmovém stylu: Nebojte se experimentovat!

Retro večírek ve stylu první republiky nebo akce v kostýmech? Tak právě tady oceníte tip na univerzální a zároveň nevšední líčení. U večerního líčení neplatí všemi vizážisty opěvované pravidlo, že výrazné mohou být pouze rty nebo oči, nikdy ne oboje. Bez obav v tomto případě můžete zvýraznit obojí. Co třeba inspiraci z 20. let, kdy bylo velkým hitem líčení výrazných rtů a stínovaných očí?

A jak se nalíčit v tomto stylu? Nejprve začněte očima! Na víčka naneste primer a následně tužkou orámujte oko a rozmažte jí do ztracena. Na linku navažte oční stíny, které aplikujte postupně ve vrstvách.

Pro tento retro look byla typická bledá tvář, tu pro tentokrát vynechejte a dopřejte si šťavnaté tváře v modernějším pojetí. Naneste make-up, korektor a pak tvářenku ve světle růžovém odstínu. Rty orámujte a vybarvěte konturovací tužkou a pak na ní naneste za pomoci tenkého štětečku rudou nebo tmavě červenou rtěnku. Obočí precizně vykreslete do ideálního tvaru. A máte hotovo!

Při líčení ve stylu retro je žádoucí patřičně zvýraznit nejenom oči ale také i rty
Při líčení ve stylu retro je žádoucí patřičně zvýraznit nejenom oči ale také i rty | Zdroj: Subbotina / Depositphotos

Neformální večírek s metalickými odlesky na víčkách

Metalické líčení je už několik sezón hlavním trendem v líčení, proto bude následující líčení inspirováno právě touto barvou. Metalické líčení podtrhne váš přirozený vzhled a hodí se nejvíce na neformální vánoční večírky. I pokud s líčením nemáte příliš mnoho zkušeností, případně se ve výraznějším líčení necítíte, tohle líčení vám padne jako ulité. Intenzitu líčení navíc můžete snadno korigovat.

A jak se si toto jednoduché líčení vytvořit? Jako v předchozím případě sjednoťte pleť make-upem a nedokonalosti zakryjte korektorem. Na oči je pak možné zvolit jednu ze tří variant – prstem naneste metalický stín na celé pohyblivé víčko a štětcem pak rozetřete do ztracena tak, aby nevznikl ostrý přechod. Případně černým očním stínem vybarvěte pohyblivé víčko směrem nahoru do ztracena a na něj pak následně aplikujte metalický stín. Poslední varianta je nanesení barevného očního stínu na pohyblivé víčko a rozetření do ztracena. Na tvář aplikujte tvářenku v neutrálním odstínu a na rty naneste jen lehký balzám na rty. Pokud toužíte po rtěnce, raději sáhněte po neutrálních tělových odstínech. Obočí nakonec precizně vykreslete tužkou na obočí.

Bláznivá party s výraznou barevnou linkou

A poslední na řadě je tohle trochu bláznivé líčení, které se hodí pro sebevědomé ženy, které se nebojí experimentovat a letos plánují příchod Vánoc oslavit ve velkém stylu.

Na celé pohyblivé víčko naneste neutrální krémový stín a pak vytvořte barevnou linku, která bude rámovat horní víčko. Obočí pročešte řasenkou na obočí. Pak přichází na řadu tvářenka a výrazný rozjasňovač. Na rty naneste v tomto případě pouze bezbarvý lak. A dokonalý nevšední make-up je na světě.

Blíží se i váš vánoční večírek? Který z následujících typů využijete na své slavnostní líčení? Zvolíte klasiku v podobě metalických stínů nebo zvolíte odvážnou linku?