Poznejte kámen, který je spjatý s vašim znamením zvěrokruhu

Poznejte kámen, který je spjatý s vašim znamením zvěrokruhu
Tradice spojuje s každým znamením zvěrokruhu jeden nebo více kamenů, jejichž vlastnosti jsou užitečné k odstranění negativ vytvořených každodenním životem. Kameny zvyšují také možnosti využití příležitostí, které se v životě objeví.

Tato praxe byla přijata od nejstarších populací, jako jsou Egypťané nebo Mayové. V té době byly kameny používány při náboženských obřadech, jako prostředek věštění budoucnosti, jako ochranné kameny a také pro lékařské účely k léčení nemocí.

Beran (21.3. - 19.4.)

Znamení Berana, kterému vládne Mars, je spojeno se všemi kameny, jejichž škála barev se pohybuje od červené po fialovou.


Pokud potřebujete sílu a energii, spolehněte se na červený korál nebo rubín, které zvýší vaši vitalitu.


Pro čištění krve, ledvin a jater místo toho zvolte zelený heliotrop, který vám také pomůže přeměnit sexuální energii na kreativitu a bojovat se stresem.

Býk (20. 4. - 20. 5.)

Znamení Býka, kterému vládne Venuše, je spojeno se všemi zelenými kameny, barvou Venuše. Můžete vybrat smaragd, který vám přinese lásku, rovnováhu a porozumění, nebo zelený nefrit, který vám zaručí odvahu, spravedlnost, moudrost a dlouhověkost.
Smaragd se také osvědčí při léčení problémů se zrakem. Noste zelený turmalín, který podpoří vaši kondici, pročistí tělo a zajistí peníze a úspěch.

Blíženci (21. 5. - 21. 6.)

Zdroj: Bild agentur Zoonar GmbH / Shutterstock

Všechny duhové a žluté kameny jsou spojeny se znamením Blíženců, kterému vládne Merkur. Vhodný pro vaše znamení je tedy topaz, který má funkci ovládání emocí a stimulace spirituality. Ve spojení s Merkurem si místo toho můžete vybrat achát, který vám pomůže stimulovat mysl a zvýšit vaši koncentraci a bude užitečný jak pro práci, tak pro studium. Pokud chcete mít dobrou náladu, radost ze života, kreativitu a iniciativu, být dynamičtí a vstřícní, mít větší sebeúctu a odhodlání nutné pro zvládnutí všech situací, potom je pro vás citrín tím pravým kamenem.

Rak (22. 6. - 22. 7.)

Bílé a mléčné kameny jsou spojeny se znamením Raka, kterému vládne Měsíc. Rak by měl ale spíše sáhnout po perle, která má funkci změkčující, uklidňující a přinášející rovnováhu. Pro ženy, které chtějí otěhotnět nebo chtějí zvýšit svoji ženskost, je obzvláště vhodný měsíční kámen.

Lev (23. 7. - 22. 8.)

Znamení Lva, kterému vládne Slunce, je spojeno se žlutými nebo velmi jasnými kameny.
Symbolickým kamenem znamení je obvykle diamant, nejjasnější ze všech drahokamů, který vnáší energii a podporuje zdraví, uvolňuje nervové napětí a čistí tělo od příliš mnoha toxinů. Jantar je zvláště vhodný ke stimulaci vaší kreativity a zvýšení sebevědomí.

Panna (23. 8. - 22. 9.)

Zdroj: Rajjith Thiy Ambarawatta / Shutterstock

Znamení Panny mohou pomoci průsvitné, šedé nebo duhové kameny. Safír je stěžejní kámen spojený s tímto znamením. Lidem ve znamení Panny pomáhá ve dvou základních oblastech. Za prvé umožní zotavit se z období po těžké nemoci, ale především přináší velké štěstí při hledání lásky. Velmi užitečné pro Pannu jsou také specifické varianty křemene, například Rutilated Quartz. Tento kámen dokáže ochránit Pannu před únavou, která ji často napadá díky velkému odhodlání, které vkládá do svých vlastních záležitostí. Jedná se o křemen s rutilovými vměstky. Jde o velice krásný kámen, vhodný pro nošení jako šperk.

Váhy (23. 9. - 22. 10.)

Zelené kameny jsou spojeny se znamením Vah, kterému vládne Venuše. Pro lásku se doporučuje zelený turmalín, možná zasazený do přívěsku nebo prstenu, což je praktické. Ve chvílích, kdy se cítíte trochu utlumení, zvolte místo toho opál. Jeho působení vám dodá malý energetický náboj. Malachit je užitečný v profesi, která objasňuje a udržuje jasný cíl a posiluje kritickou schopnost. Pro zlepšení citlivosti přejděte na růženín, který umí přilákat lásku.

Štír (23. 10. - 21. 11.)

Kameny červené barvy jsou spojeny se Štírem, kterému vládne Pluto. Kamenem znamení je rubín, který vás chrání před všemi negativními vlivy, před fyzickým poškozením nebo nemocí. Můžete ho doplnit achátem, který podporuje regeneraci a růst, odolnost těla a obnovuje se sílu a vitalitu. Carnelian (karneol) vám pomůže dosáhnout cílů tím, že poskytne správnou vůli a ambice. Vzbuzuje také pozitivní, odvážné sebevědomí a je zvláště užitečné proti střevním, jaterním a nervovým poruchám. Chcete-li přilákat lásku, noste rhodochrosit (růže Inků), který vás stimuluje k aktivitě, spontánnosti a vyjadřování svých pocitů.

Střelec (22. 11. - 21. 12.)

Zdroj: Akulinina Olga / Shutterstock

Modré nebo indigové kameny jsou spojeny se Střelcem, kterému vládne Jupiter. Typickým kamenem znamení je tyrkys, který má typickou ochrannou funkci a zaručuje vitalitu celého těla. Užitečný je jak v lásce, tak v profesi, pomáhá rozvíjet intuici, znalosti, porozumění sobě i druhým.

Kozoroh (22. 12. - 19. 1.)

Kozoroh, kterému vládne Saturn, je spojován s černými a tmavými kameny. Typickým kamenem znamení je onyx, který pomáhá překonat jakékoli potíže, stimuluje k uvědomění si své individuality a reguluje sexuální podněty. Chcete-li se nabít energií, můžete si vybrat černý opál, který je také užitečný jako stimulant a antidepresivum. Existuje i černý turmalín, kámen velení, který člověku umožňuje mentálně ovlivňovat ostatní lidi. Pro zdraví si naopak můžete vybrat obsidián, indikovaný především v případě traumatu a proti bolesti.

Vodnář (20. 1. - 18. 2.)

Znamení Vodnáře, kterému vládne Uran, je spojeno s tmavými, modrými, purpurovými a černými kameny. Obvykle je kamenem spojeným se znamením Vodnáře křemen, který pomáhá vnést do myšlenek pořádek a vyjasnit mysl, nebo zvláště užitečný modrý safír pro zdraví nebo lásku.
Skalní krystal, zvláštní druh křemene, považovaný za čistič a ochránce, přináší energii a posiluje vitální sílu.

Ryba (19. 2. - 21. 3.)

Zdroj: Ju_See / Shutterstock

Modré nebo svítící kameny jsou spojeny se znamením Ryb, kterému vládne Neptun. Ryby jsou velmi citlivé, a proto musí k ochraně používat kameny, jako například ametyst a akvamarín, považované právě za kameny, které chrání a zvyšují vitální energii. Zvláště ametyst je užitečný pro zvýšení sebeúcty, posílení vůle, paměti, sebeovládání. Zvyšuje aktivitu snů.

Pro lásku může být užitečné nosit akvamarín v prstenu nebo přívěsku, protože pomáhá svobodně vyjadřovat myšlenky a pocity.

 

Zdroj: