Vitalita a zdraví podle zvěrokruhu: Jaké orgány potřebujete posílit a která strava je pro vás vhodná

Vitalita a zdraví podle zvěrokruhu: Jaké orgány potřebujete posílit a která strava je pro vás vhodná
Už Hippokrates věnoval velkou pozornost pohybu hvězd a astrologii využíval při léčbě a diagnostice nemocí. Sluneční znamení, do kterého jsme se narodili, nám napoví, které orgány, v případě nerovnováhy, potřebují naši péči.

Vodnáři – jezte s rozumem

Dávejte si pozor na chudokrevnost. Zdravotní problémy mohou nastat ve středním věku. Protože má vaše znamení sklony k žaludečním či střevním problémům, jezte a pijte s rozumem. Stravujte se pravidelně a lehce. Vhodné jsou potraviny bohaté na vlákninu, zelenina a ovoce. Dodržujte pitný režim. Buďte opatrní také na nohy a klouby.

Ryby – pečujte o svá chodidla

Protože máte citlivá chodidla, dopřávejte jim pravidelnou péči. Jejich prohřátím v sychravých měsících zamezíte nachlazení. Jezte střídmě a pestře, nepřehánějte to se sladkostmi a alkoholem. Nesvědčí vám stres a nervozita. Potřebujete pracovat v klidu a s rozvahou. 

Berani – dodržujte pitný režim

Berani, někdy tlačíte příliš na pilu, a to vám může způsobovat migrény. Pijte hodně čisté vody. Pozor na alkohol, hrozí ledvinové potíže.

Býci – zpívejte a uvolněte krk

Při vyčerpání vás mohou potrápit angíny. Pomáhá vám zpěv a hlasová cvičení. Pokud se cítíte unaveni, nechte si vyšetřit štítnou žlázu. Od středního věku můžete snadno přibrat na váze a zádové svaly mohou ochabnout. Místo sladkostí a pochutin jezte více zeleniny a ovoce ve všech podobách. Prospívají vám bylinkové čaje.

Blíženci – dejte se do pohody

Nebýváte nemocní, pokud vás nevyčerpávají stresové situace. V pozdějším věku můžete trpět na plicní potíže jako je astma nebo zápal plic. Pozor na přejídání a mlsání u televize. Energii vám dodají ovocné šťávy.

Raci – nejezte těžká jídla

U vás platí stop přejídání, kouření a alkohol pouze slavnostně – žaludek to ocení! Hodně pijte a vaše pleť zůstane čistá a svěží.

Lvi – dopřejte si relaxaci

Podle hvězd vás může potrápit vysoký krevní tlak, předcházejte jeho výkyvům odpočinkem a meditací. Jíst můžete ode všeho trochu, rádi si dopřáváte různé delikatesy, avšak nezapomeňte i na “obyčejnou” zeleninu a ovoce. 

Panny – myslete na odpočinek

Vaším slabým místem je trávicí soustava. Jezte v klidu, pravidelně a pestře. Pokud již trávicími problémy trpíte, omezte pečivo a mléčné výrobky, naopak si dopřejte pořádnou porci masa, zeleniny a ovoce. Rozhodně vám neuškodí pobyt v přírodě a sportovní aktivita. 

Váhy – hýbejte se a choďte plavat

Buďte v pohybu a dostatečně pijte, předejdete tak psychickému vypětí, nadváze a kožním problémům.

Štíři – pečujte o intimitu

Vaše největší radost vás může někdy pěkně potrápit. Dávejte si pozor na pohlavní nemoci. Dodržujte hygienu a pečujte o sebe především v intimní oblasti.

Střelci – zastavte se

Jste stále v akci a pokud to přeženete, může vás tělo zbrzdit. Nerovnováha se projeví v bolestech zad, kyčelních kloubů a stehen. Jídlo pro vás není moc důležité, přesto zkuste jíst pravidelně a vyhnout se všem dlouhodobým extrémům. 

Kozorozi – stůjte nohama na zemi

Vaší předností jsou silné kosti a pevné tělo. Ale pozor na zlomeniny! Jíst můžete bez obav téměř cokoliv, prospívá vám dostatek vody, zeleniny a libového masa.