Horoskop pro milovnice květin: nechte váš temperament napovědět, jaká pokojová květina se k vám hodí a dejte šanci vašim pěstitelským úspěchům

Horoskop pro milovnice květin: nechte váš temperament napovědět, jaká pokojová květina se k vám hodí a dejte šanci vašim pěstitelským úspěchům
Pokojové rostliny zažily během opakujících se karantén velký vzestup. Ještě do nedávna jsme měli spoustu druhů spojených s nevzhlednými chodbami starých budov. Teď nám hrdě zdobí domovy. Chcete být v souladu se svojí sbírkou? najděte pomocí horoskopu květinu na míru.

Kozoroh (22. prosince - 20. ledna) 

Cílevědomé a ambiciózní Kozorohy nerozhodí jen tak něco. Ani rozmary těch náročnější krásek. Pokud jste už hrdým vlastníkem těch obyčejnějších, je čas zaútočit na méně okoukané. Interiér a vaše já doplní elegantní Alokázie.  

Vodnář (21. ledna - 20. února) 

Vodnáři jsou idealističtí a vždy tak trochu ‚‚o krok napřed‘‘ aniž by o to více či méně usilovali. Neuspokojí je obyčejná květina, potřebují něco, co bude korespondovat s jejich originální povahou. Skvěle si padnete do noty s Pileu. Nezvyklá pokojovka s listy připomínající kovové mince. 

Ryby (21. února - 20. března) 

O Rybách se říká, že s nimi není dne beze slz. Ať už z radosti, nebo ze smutku. Ony samy někdy neví. Snad díky tomuto rysu jsou schopné hodiny a hodiny naslouchat. Dobře si porozumíte s rozmarnou Kaláteou. Rostlina náročnější na vlhko, která dá přesně vědět veškerou nelibost. Například žloutnutím listů.  

Beran (21. března - 20. dubna) 

Když něco chcete jdete si pro to. Má to i stinnou stránku v podobě hádek a nutnosti obhajovat své záměry. To s sebou může přinášet značnou dávkou stresu. Obklopte se proto nádherným Lopatkovcem. Pokud jej zahrnete správnou péčí odmění se bílými květy. V jejich společnosti se vám bude snáz relaxovat. 

Býk (21. dubna - 21. května) 

Na sebe i na své okolí kladete poměrně velké nároky. Zvažte možnosti si trochu odpočinout. Alespoň pokud jde o květiny. Vhodným společníkem bude Dracena, která snese i drsnější podmínky. Vy tak můžete věnovat energii dalším výzvám.

Blíženci (22. května - 21. června) 

Rádi objevujete neobjevené. Jste jako houba nasávající názory jiných. Občas je zbytečně přebíráte za své a pak působíte trochu rozdvojeně. Poohlédněte se po raritnějších panašovaných rostlinách. Mají bílá místa na původně zelených listech. Někdy naroste úplně bílý list a může působit zcela odlišně. Jako by dvě květiny rostly z jednoho květináče. 

Rak (22. června - 22. července) 

Jste přáteli na život a na smrt. Pamatujete si o svých blízkých každý detail. Umíte být neskutečně šarmantní a málokdo odmítne vaši společnost. Avšak neholdujete změnám stejně jako Kroton. Ocení stálé stanoviště a při správné péči hrdě předvede neuvěřitelnou škálu barev na listech. 

Lev (23 července - 22. srpna) 

Přirození vůdci stáda. Silní, avšak dobrosrdeční. Sebevědomí, avšak jen do té doby, než jsou zahrnuti přemírou kritiky. Tu nenesete nejlépe. Obklopte se, proto raději nenáročnými druhy ať vás nerozčílí. Tchýnin jazyk je vděčná pokojovka. Dejte této rostlině druhou šanci. Nemusí zdobit jen chodby na úřadech, ale i váš pokoj.

Panna (23. srpna - 22. září) 

Máte cit pro estetiku. To vám dává možnosti obklopit se mnoha druhy pokojových rostlin. Vždy pro ně najdete místo tak aby korespondovaly s vaší individualitou. Dejte šanci okouzlující Marantě. Rozhlížejte se po druhu s růžovým nebo žlutým žíháním.

Váhy (23. září - 23. října) 

Něžné osobnosti s hlavním úmyslem: vyhnout se stresu a chaosu. Nenáročné Begonie maculaty si zajisté najdou prostor ve vašem srdci. Jsou pestré a v létě se odmění jemnými bílo-růžovými kvítky. Dalším poznávacím znakem jsou bílé tečky na listech

Štír (24. října - 22. listopadu) 

Duše Štíra je hluboká jako oceán a stejně tak neprobádaná. Zaujmout by vás mohl sytě fialový Oxalis. Na noc chodí ‚‚spát‘‘ a jeho lístky se zavírají. Působí všehovšudy trochu tajemně a je velká šance, že najdete společnou řeč. V období růstu se obsype květy.

Střelec (23. listopadu - 21. prosince) 

Touha po poznání jde ruku v ruce s cestováním. Chcete se věnovat tomu, co vás baví a obvykle toho není málo. Nemá cenu zaplnit dům náročnými pokojovkami. Vsaďte na populární Šplhavník. I když přijedete z dovolené, nezklame vás a bude jako nový. Nevyžaduje totiž pravidelnou zálivku.

Zdroj:

  • autorský text