Znamení zvěrokruhu, která se nerada omlouvají a neumí přiznat chybu. Patříte mezi ně?

Znamení zvěrokruhu, která se nerada omlouvají a neumí přiznat chybu. Patříte mezi ně?
Někdy není nic horšího než sebestředný člověk, který nedokáže přiznat vlastní chybu. Je těžké takovým lidem vysvětlit, co udělali špatně a proč by se vůbec měli omlouvat. Většinou je to zkrátka beznadějné, protože v pochopení druhých jim brání jejich egoistická povaha. Znáte někoho takového?

Panna

Panny jsou rozené perfekcionistky a nerady si nechávají do své práce mluvit. Nenechají si proto říct, že něco dělají špatně, i kdyby jim to mělo ušetřit spoustu času a práce. Dělají to hlavně proto, že na sobě celý život tak tvrdě pracovali a snažili se dosáhnout nedosažitelné dokonalosti. A když jsou tedy téměř dokonalí, jak by jim mohla pomoci něčí rada? Věří totiž, že jen ony mají pravdu a neumí si přiznat, že to tak vždy není a že i ony občas chybují.

Většinou tedy kritizují všechny okolo, protože se jim nelíbí, že mají jiný názor nebo danou věc dělají jiným způsobem. V tomto ohledu jsou velice upřímné a nezdráhají se druhé za jejich chyby urážet. Ony ale kritiku snést nedokážou, a protože si neumí ani uvědomit, že udělaly nějakou chybu, ve většině případů se ani neomluví.

Býk

Býci jsou nejtvrdohlavější znamení zvěrokruhu, a tak nejenže když si něco umanou, nedokážete je přesvědčit o opaku, ale většinou nejsou ani ochotní poslouchat odlišné názory. Pokud s někým nesouhlasí, nesnaží se pochopit jeho úhel pohledu, ale raději konverzaci úplně ukončí.

Je sice obdivuhodné, že si umí stát za svým, ale měli by dávat větší váhu názorům druhých, kteří se jim jen snaží vysvětlit, že nemají tak úplně pravdu. Může se stát, že jsou celou dobu na omylu a Býci byli od začátku v právu, ale to nikdy ani nezjistí, pokud se budou vyhýbat každé kritice či konfrontaci, která je jim jen trochu nepříjemná.

Lev

Lvi si o sobě myslí jen to nejlepší. Představují si sami sebe jako hlavní postavy svého filmu jako někoho, kdo všechny zachrání a vždy dělá tu správnou věc. Tak jak by se vůbec někdy mohli mýlit? I když dělají něco, co by neměli, nebo se chovají nespravedlivě, snaží se na něco vymluvit nebo se pro jistotu s omluvou neobtěžují vůbec.

Jsou hodně egoističtí a je pro ně těžké pochopit, že když oni své chování chápou a akceptují, druzí to mohou vidět úplně jinak. Často totiž zapomínají, že svět se netočí jen kolem nich a že i ostatní mají své problémy a povinnosti. Možná by se tedy někdy mohli zamyslet nad tím, jak jejich činy vypadají z jiného pohledu.

Štír

Štíři jsou tajemní a záhadní, takže je u nich těžké odhadnout, jak se budou chovat. Jsou sice opravdu emotivní, ale je pro ně těžší se druhým otevřít a chovat se upřímně. Zároveň ale postrádají empatii, přestože jsou poměrně vnímaví. Když se s nimi dostanete do konfliktu, je lepší z něj vycouvat a nečekat na jejich omluvu. Té byste se totiž nikdy nedočkali. Nevěří, že by se mohli mýlit a za žádnou cenu nepřiznají, že něco udělali špatně.

Na to jsou až moc sebestřední a mazaní. Umí totiž dobře manipulovat a snadno tak dokážou z problému vyklouznout, i kdyby byla vina stoprocentně na jejich straně. Navíc budou zapírat a odmítat vysvětlení druhých tak dlouho, dokud je nedoženou k tomu, aby se omluvili oni jim. 

Lvi si o sobě myslí jen to nejlepší, Zdroj: KieferPix/ Shutterstock

Vodnář

Pokud vám Vodnáři udělali něco špatného, pravděpodobně se od nich nedočkáte vůbec žádné reakce. Nepříjemným situacím a hádkám se totiž raději vyhnou, než aby jim s odvahou čelili. Postavit se svému strachu a přiznat své chyby je pro ně prostě nemyslitelné. Jednoduše tedy doufají, že až uběhne dostatek času, všichni na jejich chyby zapomenou a všechno bude zase v pořádku. 

Může to znít překvapivě, protože Vodnáři působí mile a přívětivě. Jsou ale tak hrdí na svůj intelekt a originalitu, že zkrátka věří, že musí mít vždycky pravdu. Jinak by přeci nemohli být tak úžasní, jak si představují. Často také vědí, že někomu dluží omluvu, ale nedokážou se dokopat k tomu, aby danou osobu skutečně oslovili. Když to totiž řeknou nahlas, bude to pravda a všichni uvidí, že nejsou tak bezchybní, jak se tváří.