Jak se chová vaše znamení před menstruací?

Jak se chová vaše znamení před menstruací?
Račice pečují, Střelkyně ani chvíli neposedí a Lvice zůstávají důstojné. Co s nimi ale udělá blížící se menstruace? Změní se vaše povaha k nepoznání, nebo si příchodu měsíčků ani nevšimnete?

Beran

Z vaší ohnivé povahy by člověk snadno čekal, že před menstruací se atmosféra ve vaší místnosti zvýší ještě na dvojnásobek. Většinou je tomu naopak. Jste natolik zabrané do toho žít život naplno, že se tělo i mysl musí přizpůsobit. Přece byste si nenechaly ujít sportovní odpoledne kvůli nějaké tělesné funkci.

Býk

Pohoda, klídek a svařáček. Ačkoliv dokážete být podrážděné a občas trochu vrčet na okolí, vaše lednička z vás vždycky udělá milého člověka. Máte tu výhodu, že s ničím moc nenaděláte. Těžko vás přepadnou výčitky, že v době, kdy jiné uklízí, vy ležíte pod dekou s porcí čokolády. A setrvejte u toho. Děláte to nejen pro své psychické zdraví.

Blíženci

Nedá se říci, že s vámi dny před menstruací nehnou. Vaše znamení je ale ovládáno živlem vzduchu – mužským živlem, a tak je u vás těžší poznat, že za vaši náladu může právě menstruace. Jakožto blíženky jste náladové a trochu netaktní mnohem častěji než jednou do měsíce. Takže okolí jen těžko pozná změnu.

Rak

Máte cyklus pod kůží. Jste ovládány Lunou, „planetou“ cyklu, proměnlivosti, přílivu a odlivu a právě menstruace. Změny před ní jsou na vás vidět víc než na kterémkoliv jiném znamení. Odnesete to nejen fyzicky, ale i psychicky. Máte ale jednu výhodu. Jste tak spjaté s couváním a dorůstáním měsíce, že je pro vás cyklus přirozený a dokážete se s ním sžít.

Lev

Lvice jsou důstojné a velkorysé osoby. A moc dobře to o sobě vědí. Ačkoliv je jejich znamení ovládáno mužským živlem ohně – a dalo by se tedy předpokládat, že s nimi ženské hormony tak snadno nezahýbají, není tomu tak. Necháte se snadno vykolejit a jste často příliš hrdé, abyste to přiznaly. I když vám ujedou nervy, málokdy přiznáte, že to bylo kvůli menstruaci.

Panna

Pečlivé a důsledné Panny. Vaše okolí pocítí změny před menstruací především v práci a domácnosti. S blížícím se cyklem jste ještě větší detailistky a puntíčkářky a pokud není vše do puntíku podle vašich představ, snadno vybuchnete. Myslete na to a založte si menstruační kalendář, ať nezapomenete na včasnou relaxaci.

Váhy

Vy pocítíte menstruaci především na pleti. Všimnete si jakékoliv nedokonalosti a každého pupínku, který vám pár dní před krvácením vyraší na nose. Těžko se toho zbavit. Bez smyslu pro detail byste nebyly Váhy. Zvažte ale, že se týden před menstruací budete vyhýbat zrcadlům. Přidá vám to na klidu v duši.

Štír

S přicházející špatnou náladou a podrážděností se vám vybavují všechny křivdy, kterých se na vás lidé kdy dopustili. Jako Štírky byste měly v tomto období více vyrážet ven a nechat přátele, aby vás odvedli od temných myšlenek. Na druhou stranu, vaše znamení je velmi mystické a období menstruace je u vás jako stvořené pro magické rituály. Jen se nenechte zlákat pomstychtivou náladou a soustřeďte se jen na pozitivní magii.

Střelec

PMS vám většinou vůbec nic neříká. Jste nadšené a veselé po celý měsíc. A taková drobnost jako menstruace vás stěží vykolejí. Jediné, co by vás mohlo rozhodit, je úbytek energie. Není pro vás nic horšího, než když se chcete věnovat svým koníčkům, ale síly ubývají. Snažte se svůj cyklus respektovat a nelámat to přes koleno. I dobrý film nebo poslech hudby může být dobrodružství.

Kozoroh

Máte tendenci propadat melancholii. Když se k vaší přirozeně zhoršené náladě ještě přidá nutnost koupit si nějakou tu čokoládku nebo vám únava či bolest nedovolí pracovat, může vás to dokonale rozhodit. Snažte se na to myslet už týden po menstruaci a udělat si nějakou práci napřed, abyste mohly poté lenošit bez výčitek.

Vodnář

Nad něco tak pozemského, jako je menstruace, jste povznesené. Je klidně možné, že si jí sotva všimnete a rozhodně to není něco, co byst zmínily před kamarádkami. Nastavte si připomenutí, kdy můžete měsíčky očekávat, ať u sebe nezapomenete nosit hygienické pomůcky.

Ryby

Máte sklon se v sobě příliš hrabat a negativní myšlenky, které vás před menstruací přepadají, tomu rozhodně neprospívají. Dělejte si celý měsíc plán, co budete v menstruační týden dělat. Naplánujte si filmy a aktivity, které vás odvedou od zatemněné mysli. Pozor, pokud berete prášky na bolest. Nepřežeňte to s nimi.

 

Zdroj:

  • autorský článek