Znamení, která se často cítí osamoceně a izolovaně

Znamení, která se často cítí osamoceně a izolovaně
Pocit osamocení nemusí ani v nejmenším souviset s fyzickou samotou. Někteří lidé tráví většinu času o samotě, mezi lidi se dostanou jen jednou za čas a plně jim to vyhovuje. Druzí se naopak cítí sami, i když jsou zrovna v místnosti plné lidí. Jaká znamení mezi ně patří a proč se tak cítí?

Panna

Panny jsou velice kritické, a to jak k sobě, tak lidem kolem nich. Řada lidí od nich tedy utíká, protože nechtějí slyšet neustálé rýpání do všeho, co dělají. Navíc jsou perfekcionisté, a pokud jim tedy vztah s někým nepřipadá dokonalý, raději se od něj odstřihnou. Možná to je tedy příčinou jejich samoty, a tedy i pocitu osamění.

Bohužel se často dostávají do bodu, kdy se nemohou snést ani ony samy. To jejich zoufalství ještě prohlubuje a valí na ně další nepotřebný stres a výčitky. Měly by k sobě proto být milejší, a díky tomu se i k ostatním chovat ohleduplněji. 

Často jsou tak zaměřené na své plány, že si zapomínají druhých všímat a vážit si jejich práce. Z tohoto zaslepení je může probudit i troška odpočinku nebo smysluplná konverzace, kterou se někomu můžete odvděčit za všechno, co pro vás dělají a vyslechnout si jejich pohled na věc.

Ryby

Ryby jsou pravděpodobně tím nejcitlivějším znamením celého zvěrokruhu. Jsou hodně vnímavé, silně empatické a emotivní. Přestože se může zdát, že je právě tento soucit s druhými spojuje, často je jejich citlivost od druhých spíše odtrhává. Nachází se kvůli ní totiž někde mimo realitu a cítí se izolovaně, i když pro to ve skutečnosti nemají žádný důvod.

Stejně jako ostatní pocity, vnímají samotu hodně hluboce, a může jim tedy ublížit ještě více než ostatním znamením. Nejlépe udělají, když své emoce přenesou v něco kreativního, co jim pomůže vyčistit si hlavu a přivést je na jiné myšlenky.

Měly by si také dávat pozor na to, jak moc druhým ukazují svou zranitelnou stránku. Mohou se totiž často zranit jen proto, že si dostatečně nedávají pozor.

Beran

Bez ohledu na to, jak aktivní a přátelští Berani jsou, stejně se často dostávají do situací, ve kterých jsou úplně sami. I když kolem sebe mají kupu lidí, v nejtěžších obdobích svého života zůstávají osamocení. Bohužel si to někdy dělají také sami tím, že kvůli svým zájmům ztrácí kontakt s lidmi, ke kterým měli dříve hodně blízko. Není však divu, že se poté cítí, jako by je všichni zradili a nechali je ve všem samotné.

Jsou navíc hodně dobrodružní, soutěživí a často vidí druhé jen jako konkurenci, ne pomoc a podporu. Navíc mají problémy s důvěrou, a i když pravděpodobně navazují plno povrchních přátelství, smysluplné vztahy jsou u nich spíše vzácností.

Je proto pochopitelné, že se cítí osamoceně, i když tak vůbec nepůsobí. Pokud se jim však podaří najít skupinu přátel, která je bude mít ráda takové, jací jsou, měli by se jich držet ze všech sil.

Kozoroh

Kozorozi se až moc soustředí na práci a na to, jak by se mohli kariérně posouvat. Nezbývá jim tedy moc času na socializaci a hledání hodnotných vztahů. Často tedy bývají sami, a přestože se tváří, že jim to nevadí, také chtějí najít skutečnou lásku v náručí někoho, kdo o ně bude jevit opravdový zájem.

Prioritou jsou pro ně sice úspěchy, kariéra a často i finanční zabezpečení, ale v mnoha případech se kvůli tomu ochuzují o krásné zážitky. Mohou také být poměrně upjatí a odtažití, a mají tedy problém se s někým sblížit. Neměli by to ale úplně vzdávat a raději se snažit dávat druhým najevo, že o jejich přítomnost stojí a záleží jim na jejich názorech.