Znamení, která nesnáší chladné počasí. Zimní období je pro ně velkým trápením

Znamení, která nesnáší chladné počasí. Zimní období je pro ně velkým trápením
Zima je rozhodně nelehkým obdobím pro nás všechny, a to i s krbem, topením, teplými dekami a deseti vrstvami oblečení. Někteří z nás se prostě nemohou zahřát, ať se snaží, jak chtějí. Zimní období je pro ně tedy velkým trápením a teplých jarních dnů už se nemohou dočkat. Patříte mezi ně?

Lev

Lev zimu prostě nemůže vystát už z principu. Miluje dlouhé letní dny a teplé sluneční paprsky, které mu samy vykouzlí úsměv na tváři. V zimě to tedy ke svému zdroji energie lvi mají daleko a ledový vítr jim moc velkou radost nedělá. Proto v tomto období neradi vychází ven, a když už je to nevyhnutelné, snáší to hodně špatně. Pravděpodobně je tedy v zimě nebudete tak často potkávat na ulici, protože raději přezimují v teple svého pokoje a počkají si na příznivější podmínky. Lvi si navíc potrpí na drama, a tak své nesnáze s počasím ještě zveličují.

Chtějí sice vyrazit mezi lidi a užívat si čas venku, ale když téměř nezahlédnou slunce a na mrazivém vzduchu nevydrží déle než pár minut, je to pro ně nemožné. Netrpělivě tedy čekají na konec zimy už v jejích začátcích. Do té doby trpí, protože jim počasí kazí všechny plány a omezuje je v jejich společenském životě. Jediné, co jim čekání na jaro ulehčuje, jsou Vánoce a Silvestr, na které se ze své postele konečně vyhrabou.

Kozoroh

Kozorozi zimu nemají v oblibě, přestože jsou v tomto období narození. Ani oslavy narozenin jim toto období nedokážou příliš zpříjemnit. Ze zimy jsou totiž zklamaní a chladné počasí je dohání k šílenství. Chtějí totiž mít nad vším kontrolu, ale to se jim v zimním období nedaří. Jsou navíc hodně pesimističtí, což jim jejich situaci příliš neulehčuje.

Na snižující teploty si nebudou stěžovat jen kvůli nepohodlí, ale i změně klimatu, kterou berou hodně vážně. Tím mohou druhým po chvíli lézt na nervy, ale zima jim skutečně způsobuje obavy a nenechá je klidnými.

Navíc se v chladu nedokážou tak dobře soustředit, a jsou tedy méně produktivní než obvykle. Kvůli tomu poté nestíhají plnit všechny své povinnosti a jsou pozadu ve svém pracovním plánu. To jim přináší ještě více stresu a hektické vánoční nákupy a přípravy k jejich psychické pohodě moc nepřispívají. Měli by si tedy dát chvíli pohov a užít si nějaký čas ve společnosti blízkých.

Je pravda, že i když se je snažíte přesvědčit o tom, že i jejich situace má svá pozitiva, nevěří vám a ani se je nesnaží hledat. Zkuste je ale naladit na pohodovou rodinnou atmosféru a snad je přimějete brát vše s větším klidem.

Rak

Zima je pro Raky emotivním obdobím. Ano, ještě více než obvykle. I normálně jsou totiž Raci takovými domabýlky, kterým nevadí z domu nevystrčit paty několik dní a klidně i týdnů. V zimě se u nich tato tendence ještě rapidně zvyšuje a před chladem se doslova schovávají. Potřebují totiž mít své pohodlí a kvůli jejich zvýšené citlivosti nesnesou, ani když je o pár stupňů méně než v létě.

V zimě se jim tedy výrazně zhoršuje nálada a tráví veškerý svůj čas pod dekou s hrnkem horké čokolády a nejlépe nějakým seriálovým maratonem.

Představa zimy se jim však zamlouvá. Dělat andílky ve sněhu, postavit hezkého sněhuláka nebo sáňkovat by je lákalo, ale nejsou toho schopni. Zůstanou jen u pozorování padajících vloček z okna, zatímco budou zavření ve vyhřáté místnosti. Už se ale těší na Vánoce, zvlášť na dny strávené sledováním pohádek a zkoumáním dárků, které dostali.