Zdravotní horoskop na prosinec 2022: Kozorohy budou bolet zuby, Raky potrápí cukrovka

Zdravotní horoskop na prosinec 2022: Kozorohy budou bolet zuby, Raky potrápí cukrovka
Zima již poměrně intenzivně klepe na dveře, a vás tak nejspíš zajímá, jak si podle horoskopu v těchto na zdraví náročných měsících povedete po fyzické i psychické stránce. Naštěstí pro vás máme připraveny předpovědi z hvězd pro každé znamení.

Jen málokteré období je tak náročné na udržení si pevného zdraví a zdatné kondice než konec roku. Prosinec je odjakživa symbolem začátku zimy, s čímž také souvisí nejrůznější nemoci a neduhy, které vás mohou postihnout. Chcete vědět, zdali vám hvězdy ke konci letošního roku předpověděly tuhý kořínek, či naopak křehké zdraví? V tomto článku se dozvíte vše potřebné.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

K závěru roku budete pravděpodobně pociťovat stupňující se únavu, která se na vás za celý uplynulý rok navalila, a to zejména v oblasti pracovních povinností. Dost možná se u vás objeví také zažívací problémy. Pokud navíc nebudete opatrní, můžete si nakonec ublížit, a vánoční svátky tak prožít rekonvalescencí ze způsobených zranění.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Se stále častějšími ranními mrazíky a s nimi souvisejícími výkyvy teplot budete podobně balancovat i se svým zdravím. Dbejte na vhodné oblečení, abyste nikde nenachladli. Býci ve starším věku by měli vyhledat odborníka a nechat si vyšetřit krevní tlak. Platí pro vás, že potížím a zdravotním komplikacím je radno spíše předcházet.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Druhá polovina roku se u vás nesla v duchu dlouhodobých problémů se zdravím. Nyní to konečně začíná vypadat, že budete z nejhoršího brzy venku. Vaším nepřítelem však může být neočekávaný živel – voda, respektive nemoci v ní přenášené. Doplňte jídelníček o ovoce a zeleninu, čímž si zvýšíte celkovou imunitu.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Dávejte si pozor mimo jiné na hladinu vašeho cukru v krvi. Dost možná se dostaví také komplikace s trávením, které můžete zkusit řešit domácí léčbou. Pokud vám ale bude připadat, že je vše nad vaše síly, neváhejte se obrátit na odborníky. Pokud vytrváte, možná se zbavíte i dlouhodobých obtíží, které vaše zdraví sužují.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Příčinou kolapsu vašeho zdraví se může stát vaše vlastní kariéra. Budete se snažit pracovat na maximum, za což vám jistě nepoděkují vaše klouby, avšak ani váš mozek. Ve finále pak možná budete čelit výraznému stresu a psychickému tlaku, kterému nesmíte podlehnout.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Vaše pověstná zbrklost může na konci roku způsobit, že budete muset řešit akutní otravu jídlem. Nespěchejte a raději věnujte většinu prosince zvolnění tempa. Hrozí také návrat starých strašáků v podobě nemocí, u kterých jste si mysleli, že už od nich máte pokoj.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Zatímco jste začátek roku 2022 strávili bojem s nepříjemnými zdravotními problémy, jeho konec se ponese v harmonii a fyzické i psychické pohodě. Jen pozor na komplikace spojené s močovým ústrojím. Také se přes svátky vyhněte tučným pokrmům, které vám přinesou zbytečná kila navíc.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Pro Štíry byl celý uplynulý rok z pohledu zdraví poměrně klidný a nevýrazný. Prosinec by na tom neměl být jinak. Nebudete trpět ani na náhlé teplotní změny. Přesto však není radno usnout na vavřínech a jít zdravému životu vstříc – co takhle si najít nějaký sport, kterému se budete ve volném čase věnovat?

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Bez práce nejsou koláče. A pro vás to letos bude platit obzvlášť důsledně. Základem pro bezstarostný život pro vás bude správná dieta a pravidelný pohyb. Pokud budete důslední, prosinec u vás proběhne téměř v idylické zdravotní pohodě. Nezapomínejte ale na pitný režim.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Pokud často trpíte na bolesti zubů, nemá pro vás prosinec 2022 příliš příjemné zprávy. Možná se tak budete muset opět vydat k zubaři. Naopak v jiných oblastech pozorujete pozitivní výsledky již zhruba od poloviny roku, a v nadcházejícím měsíci tak vše vyvrcholí majestátní explozí vitality a zdraví.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Rokem 2022 jste po zdravotní stránce tak trochu propluli a podobně proplujete i jeho cílovou rovinkou. Možná ale budete muset řešit zdravotní problémy v rodině – zejména u vašich dětí. Naštěstí však konec roku přeje nalezení toho správného východiska, a nehrozí tak, že byste se museli trápit zbytečně dlouho.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby, je dost možné, že se budete muset vypořádat s horečkou či jiným typem závažné nemoci. Možná však zjistíte, že bylinky a přírodní přípravky jsou tím pravým, co by vám mohlo pomoct s neduhy zatočit jednou provždy.

Zdroje článku: