Sen o rozvodu

Sen o rozvodu
Manželský sňatek je oddáním se někomu do konce našeho života, jeho rozpad může symbolizovat alokaci našich vlastních motivací.

Sňatek je jedním z nejstarších do současnosti přežívajících rituálů. Není s podivem, že hraje významnou roli v rámci výkladu snů.

Varianta č. 1 – Pokud jsme si rozvodem prošli

Jste-li někým, kdo rozvod zažil a zdá se vám o něm sen se vám snaží pomoci tento značně stresový zážitek překonat. Pravděpodobně jste ho ještě zcela nezpracovali a část vás stále zůstává upnutá na tyto vzpomínky. Po rozvodu máme tendence jakékoliv doklady času stráveného s druhou osobou ničit a distancovat se od nich. Je důležité toto nedělat, neboť tím neničíme pouze je, ale i nás samotné.

Varianta č.2 – Pokud jste ve sňatku manželském

Jste-li sezdaní je výklad takového snu velmi podobný snu o nevěře (viz. „Sen o tom, že mě podvádí“), či snu o rozchodu. Nadměrně splýváte s druhou osobou a ve vztahu se stavíte do submisivní role, čímž ztrácíte svoji individualitu. Taktně a opatrně tuto skutečnost sdělte svému protějšku a najděte si čas sami pro sebe.

Varianta č. 3 – Jste svobodní

Manželský sňatek je oddáním se někomu do konce našeho života, jeho rozpad může symbolizovat alokaci našich vlastních motivací. Manželský sňatek je oddáním se někomu do konce našeho života, jeho rozpad může symbolizovat alokaci našich vlastních motivací.

Je možné, že aktuálně procházíte psychospirituální krizí, která vás tlačí k opuštění od svých dlouhodobých cílů, což se sen snaží ilustrovat. Ne vždy je držení se našich snů zuby nehty optimální volbou. Objektivně zhodnoťte, zda jejich opuštění je logické a rozumné, či je motivováno únavou, potažmo strachem a přizpůsobte tomu svoji následnou volbu.

Zdroj:

  • autorský text