Pusťte do své kuchyně pozitivní vibrace podle feng-shui

Pusťte do své kuchyně pozitivní vibrace podle feng-shui
Kuchyně je jednou z nejfrekventovanějších místností v každém domě. Je to místo inspirace a živé energie – centrum zdraví a bohatství. I když je feng-shui složité, v kuchyni stačí pouze několik malých změn, díky nimž okamžitě rozzáříte energii prostoru.

Všechno pryč

Odkládací prostor a kuchyňská deska patří mezi nejdůležitější prvky kuchyně. Začněte tím, že všechno z těchto míst sundejte a omyjte je přírodním čistícím prostředkem. Ideální je kombinace octa, vody a pár kapek citronové šťávy, která místnost hezky provoní. Jakmile je vše zářivě čisté a suché, zaměřte se pouze na základní věci, které neustále používáte a vraťte je zpět na místo. Zbytek dejte do skříněk nebo spíže.

Důležitá je organizace

Správná organizace vám může pomoci s malým úložným prostorem jak ve spíži, tak v lednici. Opět z těchto míst vše vyndejte, vyčistěte a zpět vracejte pouze potraviny, jejichž datum spotřeby je správné. Nezapomeňte také na třídění obsahu – salámy k salámům, jogurty k mléčným výrobkům atd. Dále se zaměřte na troubu a na nádobí ve skříňkách.

Pojďme na podlahu

Na řadě je podlaha. Můžete použít svůj domácí prostředek na mytí, ale i jakýkoliv jiný, který máte rádi. Cílem je naprosto bezchybně vytřená podlaha. Klidně do kbelíku můžete kápnout několik kapek éterického oleje pro lepší svěžest.

Citrusy

Abyste pozitivní vibrace v kuchyni posílí, postavte na kuchyňský pult misku s citrusy. Nejideálnější je devět citronů, které se považují za jakési magnety pozitivní energie a peněz.

Bylinky

Dalším způsobem, jak si přilákat do kuchyně hojnost, je pěstování nějakých bylinek, klíčků apod. V tomto případě jsou magnety na peníze rostlinky bazalky.

A nakonec nezapomeňte na doplňky jako jsou kuchařky a rodinné fotografie. Čím více pozitivní inspirace, tím lépe.