Aloe vera aneb připravte si domácí kosmetiku

Aloe vera aneb připravte si domácí kosmetiku
Aloe vera je známé především díky svým účinkům při spáleninách na slunci. Díky svým antibakteriálním a uklidňujícím vlastnostem se také využívá pro různé typy léčby, navíc tato rostlina je velmi šetrná k citlivé pokožce.

Obsahuje spoustu vitamínů, enzymů, minerálů, aminokyselin a antioxidantů, jako jsou vitamín A, C, E, B12, kyselina listová a chaolin. Využijte sílu této rostlinky a vytvořte si z ní domácí kosmetiku.

Odličovač make-upu

Všimli jste si, že mnoho odličovacích přípravků pleť podráždí – zejména jemnou kůži kolem očí? Abyste pleť zklidnila, vezměte kousek listu Alove vera, podélně jej rozřízněte a pokožku s ním potřete – pro jednodušší aplikaci můžete gel z rostliny nanést na vatový tampónek.

Zklidňující krém

Jemnou pokožku můžete zklidnit pouze třemi ingrediencemi. Do misky vložte jednu lžičku gelu z Aloe vera, jednu lžičku kokosového oleje a lžičku citronové šťávy. Pokožku omyjte a směs naneste na několik minut na obličej.

Noční zpevňující maska

Do misky vymačkejte šťávu z aloe a smíchejte ji s půlkou salátové okurky a jedním bílkem. Směs rozmixujte a naneste na obličej. Nezapomeňte použít staré povlečení, protože masku na obličeji budete mít celou noc.

Gel na obočí

Potřebujete zafixovat obočí, aby drželo tvar? Vezměte si vatovou tyčinku a namočte ji do gelu Aloe vera. Poté pomocí štětce tímto gelem obočí přetřete.

Akné

I když máte akné, musíte svou pokožku udržovat hydratovanou. Rozřízněte list rostliny a potřete jím nevzhledné a mnohdy bolestivé pupínky akné. Výtažky z Aloe pomáhají proti zánětům a ničí bakterie. Na konci dne uvidíte, jak se ložiska zmenšila.

Peeling

Aloe vera je vynikající i jako součást exfoliačních prostředků. Smíchejte hrst hnědého cukru nebo dokonce sody s aloe – a krouživými pohyby pokožku masírujte. Uvidíte, jak po tomto procesu bude pleť hladká a zářivá.

Aloe vera se nevyužívá jen pro pleť, můžete ji použít jak na celé tělo, tak i na vlasy.