Pár tipů, jak zařídit pronajatý byt. Jde to i levně a efektivně

Pár tipů, jak zařídit pronajatý byt. Jde to i levně a efektivně
Zařízení bytu, který vám nepatří, může být často pěkný oříšek. Na jedné straně mnozí z nás nechtějí investovat čas a peníze do prostoru, ve kterém plánují zůstat jen dočasně, na druhé straně toužíme cítit se v našem domově příjemně. Podívejte se na tipy, jak levně a efektivně vyzdobit interiér.

Dočasné, ale vaše

Nezáleží na tom, zda si pronajmete malou místnost v panelovém domě nebo na koleji, či bydlíte v prostorném bytě. Naše očekávání ohledně interiéru jsou vždy podobná. Chceme se v něm cítit bezpečně, pohodlně a "doma". Co máme na mysli? I pronajatý byt by měl vyjadřovat vaši osobnost a styl. Koneckonců, nikdo nechce žít v místnosti z katalogu Ikea, že? Připravili jsme pro vás několik návrhů, které vám umožní změnit pronajatý byt i s malými finančními výdaji.

Stylové závěsy

V bytě, ať už v něm žijete roky nebo jen několik měsíců, je důležité soukromí. Soukromí je obzvláště důležité, pokud žijete na sídlišti, kde výhled z okna často není krásný park, ale spíše kuchyň souseda z protilehlého domu. Pak je vhodné pořídit si závěsy, které vás ochrání nejen před ranním sluncem, ale také před zvídavými pohledy sousedů a navíc vašemu interiéru dodají styl.

Osvětlení

Bez ohledu na to, zda potřebujete studovat nebo trávíte večery seriálovým maratónem na Netflixu, místnost by měla mít dostatek světla. Na trhu naleznete široký výběr různých typů osvětlení. Pokud ale nechcete utrácet peníze za novou lampu, nejste si jisti, zda se pak vejde do vašeho příštího bydlení, pořiďte si jen nové stínidlo, kterým ozdobíte starou lampu. Lampa poslouží nejen jako zdroj světla, ale může být také skvělým designovým doplňkem.

Úložný prostor

Nikdo z nás nechce doma zakopávat o povalující se kabely po místnosti. Pokud hledáte jednoduchý, ale stylový a především praktický způsob zkrocení kabelů, můžete si zakoupit plastové krabice určené pro úschovu kabelů. Mnohem stylovější variantou ale budou koše. Vašemu interiéru dodají mnohem více toho „domáckého“.

Vůně

Pokud prostor, který si pronajmete, není příliš velký, mohou být běžné vonné svíčky příliš silné. Váš interiér by měl být prostorem, kde se můžete zrelaxovat a uklidnit se. Ideálním řešením může být difuzér, který naplníte oblíbenou vůní a nastavíte si intenzitu uvolňování aroma.

Koutek pro líčení

Ne každý z nás má v místnosti prostor pro skutečný toaletní stolek. Většina žen tak musí zápasit s prostorem v koupelně a výsledkem obvykle bývá povalující se kosmetika na poličkách nad umyvadlem. Jednoduchá řešení jsou však někdy velmi účinná. Nemusíte investovat do velkého toaletního stolku, s nímž bude těžké se pohybovat. Kupte si malé zrcadlo v zajímavém designu a zavěste ho nad stůl nebo jej jednoduše opřete o zeď  uvidíte rozdíl!

Buďte kreativní

Bez ohledu na to, jak malý a dočasný je prostor, ve kterém žijete. Provedením malých změn můžete interiér změnit k nepoznání. Podívejte se na tipy prodejců, využijte pro inspiraci sociální sítě a blogy. Nebojte se také nakupovat doplňky z druhé ruky – držíme palce, určitě si vytvoříte skvělý interiér!