Lorelai z Gilmorových děvčat nedávno oslavila 54 let a vypadá stále skvěle. Víte, kterého seriálového kolegu sbalila?

Lorelai z Gilmorových děvčat nedávno oslavila 54 let a vypadá stále skvěle. Víte, kterého seriálového kolegu sbalila?
Seriál „Gilmorova děvčata“ se točil kolem svobodné matky Lorelai Gilmorové a její dcery. Lorelai byla ztvárněna Lauren Grahamovou, která se stala díky této roli světoznámou. Až dodnes se objevuje před kamerou v nejrůznějších projektech.

Začátek kariéry v reklamách

Grahamová se narodila v Honolulu na Havaji. Díky tomu, že její otec pracoval pro Agenturu Spojených států pro mezinárodní rozvoj (USAID), žila Grahamová několik let v Japonsku. Poté strávila několik dětských let v New Yorku, kde zdokonalila svůj herecký talent. Po několika let studia v New Yorku, Los Angeles a Texasu dokonce získala magisterský titul v herectví.

V roce 1995 se přestěhovala do Hollywoodu. První herecké výstupy měla v různých reklamách. V letech 1996 až 1997 se Lauren stala pravidelnou hostující herečkou několika hitů NBC. Zahrála si několik epizodních rolí v seriálech „Takoví normální mimozemšťani“, „Caroline in the City“ či v sitcomu „Show Jerryho Seinfelda“.

Gilmorova děvčata a pozdější projekty

V roce 2000 získala herečka svoji nejpopulárnější roli Lorelai Gilmorové. Za svou práci na tomto seriálu získala na Zlatých glóbech v roce 2002 nominaci na nejlepší herečku v televizním seriálu a nominaci na SAG Awards 2001 a 2002.

V roce 1995 se přestěhovala do Hollywoodu. První herecké výstupy měla v různých reklamách.

Grahamová se po ukončení „Gilmorových děvčat“ vrátila ke svým kořenům a začala se znovu objevovat jako hostující hvězda v nejrůznějších seriálech, například v dramatickém seriálu „Studio 60“. V letech 2010–2015 ztvárnila jednu z hlavních rolí v seriálu "Famílie". S hereckým kolegou Peterem Krausem žije dodnes. S Peterem se znali dlouhá léta, než pochopili, že k sobě prostě patří. Ke vzniku vztahu dokonce přispěla Kelly Bishop, představitelka Emily Gilmorové, která od začátku viděla, že to mezi herci jiskří. 

Zdroj: Autor: Kathy Hutchins / Shutterstock

V posledních letech se nevěnovala jen herectví (například role v seriálu „Zoeys Extraordinary Playlist“ nebo ve filmu „Joshy“), ale i psaním vlastních knížek. V roce 2018 zveřejnila knihu „In Conclusion, Don´t Worry About It“, což je její již třetí spisovatelský počin. Taktéž přepsala novelu „The Royal We“ do filmového scénáře pro televizní stanici CBS. Letos se objeví v rodinné komedii „The Mighty Ducks: Game Changers“.

Zdroj: ČSFD, justinfeed.com