První láska prince Williama se vdávala. Princ William se svatby zúčastnil bez Kate

První láska prince Williama se vdávala. Princ William se svatby zúčastnil bez Kate
Rose Farquhar se vdávala! Nic vám její jméno neříká? V tom případě je na místě nápověda, že se jedná o bývalou přítelkyni prince Williama. Pro řadu lidí pak může být překvapením, že William se svatby Rose Farquhar osobně zúčastnil. Přece jen, zúčastnit se svatby bývalé lásky není úplně běžným zvykem.

William dorazil v klasickém elegantním oblečení

Svatba Rose Farquhar a George Gemmella se uskutečnila v sobotu 17. prosince 2022 v Cotswold Hills. Obřad proběhl v kostele Panny Marie v Gloucestershire. William se svatby zúčastnil v klasickém elegantním oblečení, které sestávalo z černého obleku, bílé košile a motýlku. Williamova manželka Kate jej na svatbu nedoprovodila. Williamův vztah s Rose Farquhar zmínila v roce 2011 ve své knize The Making of a Royal Romance Kati Nicholl, když jej charakterizovala jako „nevinný a něžný románek“. Rose Farquhar byla považována za první princovu oficiální přítelkyni.

Pohádková svatba v Gloucestershire

Jednalo se o nádhernou svatbu, která svojí zimní atmosférou připomínala pohádku Tři oříšky pro Popelku. Slzy vehnal do očí pozorovatelů okamžik, kdy nevěsta se ženichem prošli uličkou tvořenou svatebními hosty, kteří drželi v rukou prskavky, a odjeli ve starém Land Roveru. Zapomnělo se tak na drobné faux pas ze začátku celé akce, kdy nevěsta se svým otcem přijeli pozdě, protože se jim porouchalo auto.

Rose Farquhar provozuje celou řadu aktivit

Roku 2011 se Rose Farquhar zúčastnila svatby Williama a Kate, takže princ v sobotu vlastně oplácel její účast. Farquhar byla roku 2018 hostem i na svatbě prince Harryho a vévodkyně Meghan. V soukromém životě se Rose podílí na celé řadě speciálních projektů. Roku 2016 se úspěšně zúčastnila konkurzu na pátou řadu hudební show The Voice UK. Má za sebou i studium herectví na Lee Strasberg Theatre & Film Institut v New Yorku. V současnosti Rose Farquhar pracuje i na rozličných akcích pro zámek Belvoir vévodkyně z Rutlandu.

William se svatby zúčastnil v klasickém elegantním oblečení. Zdroj: Isaaack / Shutterstock

Na svatbě byli přítomní i další „ex“

Farquhar nebyla jedinou bývalou láskou prince Williama, která se svatby zúčastnila. Objevila se zde také Olivia Huntová, s níž chodil na vysoké škole. Dalším účastníkem svatby byl manžel Natashy Rufus Isaacsové Rupert Finch, který pro změnu kdysi chodil s Williamovou manželkou Kate. Milovníci klepů a zákulisních spekulací nyní mohou jen debatovat o tom, proč Williama na svatbu nedoprovázela jeho choť. Pokud se totiž William snažil zůstat nenápadný tím, že se svatby zúčastnil sám, úplně se mu to nepodařilo.

William se objevil na svatbě v nepříjemné době

William se na veřejnosti objevil záhy po premiéře posledního dílu filmů o princi Harrym a Meghan Markleové, když seriál odvysílala internetová platforma Netflix. Zde se objevila celá řada skandálních tvrzení a narážek, kdy měl například Harry obvinit svého staršího bratra, že na něj křičel před zesnulou babičkou, královnou Alžbětou.

Následovalo i obvinění, že William se není schopen vymanit ze zkostnatělých zvyků monarchie. Časopis Vanity Fair se s oporou v tvrzení jednoho ze svých zdrojů domnívá, že je zcela nepravděpodobné, aby se William s Harrym v nejbližší době bavili, protože William se prý obává, že by obsah jejich rozhovoru záhy skončil v nějaké knize nebo v televizním seriálu.