10 módních triků, které jsme se naučili od královské rodiny

10 módních triků, které jsme se naučili od královské rodiny
Britská královská rodina bezpochyby ví, co se nosí. Již řadu let pak vnáší do módní kultury řadu trendů, díky nimž vypadají prakticky dokonale při nejrůznějších příležitostech. Zde je několik tipů, jak se jejich stylu oblékání částečně přiblížit.

Řekněte ano tvarovacímu oblečení

Asi nikoho příliš nepřekvapí, že členové královské rodiny nesmějí ukazovat své spodní prádlo. Toto přísné pravidlo se pak týká také ramínek podprsenek. A ano, to znamená i ramínka podprsenky. Dívky a dámy proto přišly s vychytávkou v podobě podprsenek všitých přímo do oděvu. V podobném duchu pak nosí šlechtičny i další druhy tvarovacího oblečení bez ramínek.

Nechte své přednosti vyniknout díky výrazným barvám

Královna Alžběta II. v minulosti proslula svými pestrými šaty. Nejdéle vládnoucí britská panovnice měla za sebou léta praxe k pilování svého osobního stylu. Královna se tak vůbec neštítila výrazných barev, a často tak nosila různorodé odstíny od hlavy až k patě. Důvodem byla pochopitelně potřeba se zviditelnit zejména na zahraničních cestách.

Chopte se rozjasňovače, zdroj: Fred Duval / Shutterstock

Chopte se rozjasňovače

Další zajímavý tip má na svědomí Meghan Markleová. Přestože Meghan už není oficiálně členkou královské rodiny, nedá se jí odepřít smysl pro osobitý styl. Aby tak vévodkyně ze Sussexu vypadala dokonale, nanáší si pod oči rozjasňovač. Používá přitom nejraději produkt Touche Éclat od francouzské luxusní značky Yves Saint Laurent.

K zakrytí výstřihu použijte kabelku

Zesnulá princezna Diana je bezpochyby nejstylovějším členem královské rodiny v nedávné historii. Porušovatelka módních pravidel určila mnoho trendů, které dodnes kopírují slavné osobnosti. Diana byla známá tím, že svůj dekolt umně skrývala pomocí malých kabelek či psaníček. Královská rodina totiž byla často cílem paparazzi a Diana jim nechtěla dopřát odhalující záběr. Kabelku si často přitiskla k hrudi, zejména pak při vystupování z vozu.

Využijte skromnou síťku na vlasy

Mnoho lidí si síťky na vlasy spojuje s prací ve fastfoodech a školních jídelnách. Kate Middletonová je však fanouškem používání této kosmetické pomůcky, která udržuje její vlasy na místě. Vévodkyně je příznivkyní propracovaného drdolu, který má schovaný za tmavě hnědou síťkou.

Doplňte outfit rukavičkami, zdroj: ChrisGhinda / Shutterstock

Doplňte outfit rukavičkami

Je nesporné, že královna Alžběta měla v rodině nejklasičtější styl. I přes výrazné barvy bývaly její doplňky vždy elegantní a korektní. Panovnice pak byla často v bílých nebo černých rukavicích. Ty nosila zejména kvůli hygienickým opatřením – jako královna si totiž často musela třást rukou s jinými významnými osobnostmi. Přesto však rukavičky na Alžbětině ruce působily velmi dobře, a není tedy na škodu je tu a tam zařadit jako doplněk outfitu.

Závaží na lemu sukně vás ochrání před faux pas

Je poměrně důležité, aby se královským dámám sukně ve větru nevyhrnovaly. Bohužel se tento přešlap ve stylu Marilyn Monroe stal minimálně jednou Kate Middletonové. Královská rodina na to však našla řešení. Podle jednoho z krejčích královny Alžběty si někdy královská rodina nechává do lemů všít závaží. Ty jsou běžně k sehnání a vyřeší tak problémy s kombinací sukně a větrného počasí.

Najděte odvahu nosit body

Jednou z možností, jak docílit elegantního vzhledu, je si místo topu obléknout pohodlné body. Například Meghan Markleová je pravidelně vídána v body. To znamená, že ji lze vyfotit prakticky z jakéhokoli úhlu. Elegantně tak působila například v kostýmku od Alexandra McQueena s přitažlivým košilovým body ve stylu Tuxe.

Řekněte ano tvarovacímu oblečení, zdroj: Featureflash Photo Agency / Shutterstock

Vyměňte pravou kožešinu za umělou

Pravá kožešina se již dnes příliš nenosí, zejména díky kritice šatníku královské rodiny ochránci zvířat. V roce 2019 tak palác oznámil, že královna již nebude nosit kožešinu na veřejné akce. Místo toho bude nosit umělou náhražku. Historické kousky včetně korun a rób na sobě však stále mají původní kůži, ze které byly vyrobeny.

Vyhněte se klouzání v silikonových punčocháčích

Podle královského protokolu musí královské ženy nosit punčochy a nesmí odhalovat holé nohy. Tato staromódní pokrývka nohou však může při nošení v určitých botách klouzat. Kate Middletonová tak nosí punčocháče se silikonovými vycpávkami na spodní straně, aby se vyhnula klouzání v botách na jehlách. Silikon přilne k vnitřku boty a udrží její nohy pevně na místě.

Zdroje článku: