Jaká je povaha vašeho dítěte podle toho, kdy začne poznávat barvy

Jaká je povaha vašeho dítěte podle toho, kdy začne poznávat barvy
Barvy jsou všude kolem nás, setkáváme se s nimi každý den. Prakticky všechno má svoji barvu, radost pak je, když je vaše děti začnou poznávat a mluvit o nich. Děje se tomu tak přibližně okolo 18 měsíců života, zároveň si tak začnou všímat rozdílů v různých tvarech.

Dítě pozná černou a bílou barvu

Černá a bílá, barvy, ve kterých byly dříve pořizovány fotografie a videa. Jsou to takové neutrální barvy, nacházející se také v symbolu Jin-Jang. Pozná je vaše dítě? Potom se dá říct, že je vaše dítě neutrální, má klidnou povahu, nikam se nežene, ale zároveň ani nějak dlouho nepostojí, vše je v rovnováze. Vlastnosti takového dítěte mohou být časté projevy přizpůsobivosti, vyrovnanosti a rozvážnosti.

Dítě pozná odstíny barev, zdroj: Alexander Raths / Shutterstock

Dítě pozná základní barvy

Základní barvy jsou jen tři, díky kterým se pak tvoří všechny ostatní, mícháním a mixováním je společně do sebe. Jsou jimi žlutá, červená a modrá. Když je dítě začne poznávat a používat je v běžném životě například při kreslení, začíná to být zábava. Dítě, které s přehledem zvládne bez problému pojmenovat všechny tři základní barvy a použít je, by mohlo v budoucnu zvládat i složitější práce s barvami, mohlo by vytvářet nějaká abstraktní díla a malby, takové děti mají uměleckou povahu.

Dítě pozná odstíny barev

Díky tomu, že má každá barva své odstíny, existuje tak několik set miliard barev. V odstínech se vyzná většinou nějaká osoba spojená s módou nebo člověk zaměstnaný v oboru, kde je potřeba mít všeobecný přehled o různých odstínech barev. Dítě, které už v tak nízkém věku dokáže rozpoznávat barevné a odstíny, dokonce je pojmenovat a používat je, vykazuje obrovský smysl pro umění, talent a kreativitu. Takové dítě může mít vlastnosti, jako jsou přesnost, pokora a aktivita. Znáte nějaké dítě, které si dokáže hravě používat tyto složité barvy?

Zdroje článku: