5 typických vlastností pro ohnivá znamení. Najdete se v nich?

5 typických vlastností pro ohnivá znamení. Najdete se v nich?
Všech 12 znamení zvěrokruhu se dělí do čtyř skupin podle živlů – oheň, voda, země a vzduch a každá z nich má své charakteristické rysy a vlastnosti. Mezi ohnivá znamení patří Beran, Lev a Střelec. Co tedy mají všichni společného? A najdete se v jejich chování a vlastnostech?

Sebestřednost a potřeba svobody

Ohnivým znamením sebevědomí nechybí a umí být opravdu sebestředná. Právě podle toho je bezpečně poznáte. Jejich představitelé si často si myslí, že jsou tou nejdůležitější osobou v místnosti a hodně se staví nad ostatní. Jsou to vůdci a nenechají si přeci jen tak od nikoho diktovat. Když je ale blíže poznáte, zjistíte, že umí být i skvělými a milými přáteli.

Jsou však hodně nezávislí a neradi se na někoho příliš vážou. Ke štěstí proto potřebují hodně svobody a většina z nich se rozhodně nehodlá usadit v nízkém věku. U některých z nich touha po manželství a dětech dokonce za celý život nepřijde vůbec. Zkrátka jim vyhovuje jejich uvolněný styl života, rádi si užívají, jsou nevázaní a milují svou svobodu a volnost. Je tedy dobré, když si najdou někoho, kdo to má podobně a půjdou tak společnou cestou.

Energie

Další typickou vlastností těchto dynamických znamení je jejich nikdy nekončící energie. Když se někde objeví, úplně se změní atmosféra i nálada všech kolem, protože zkrátka umí všechny nadchnout a pobavit jen tím, že existují. Užívají si pozornosti, jsou zábavní, společenští a můžete si být jistí, že do všeho půjdou naplno. Díky své energii a vášni k životu umí inspirovat a těšit druhé, což jim dělá velkou radost.

Upřímnost

Ať se děje cokoliv, ohnivá znamení jsou vždy upřímná. Někdy možná až příliš. Nebojí se vám říct do obličeje, že se jim na vás něco nelíbí, nebo že něco děláte špatně. Prostě si neberou servítky a všechno řeknou tak, jak to vidí. To je samozřejmě dobře a často je to spíše ku prospěchu, protože víte, že jim s jejich názorem můžete věřit, ale někdy to může působit opravdu bezohledně a hrubě. Pokud mezi ohnivá znamení tedy patříte, měli byste si dávat větší pozor na to, abyste svými řečmi někoho neurazili.

Netrpělivost

Společně s jejich energičností přichází také velká netrpělivost. Jsou totiž opravdu k nezastavení a dlouhé čekání je může naprosto vyvést z míry. Potřebují neustále nové podněty a změny, a tak moc dlouho nevydrží jen u jedné činnosti, zvlášť když to zahrnuje čekání či trochu trpělivosti. Po chvíli se totiž začnou nudit a ani jejich tvrdohlavost je nedonutí danou věc dokončit. Raději se pustí zase do něčeho dalšího nebo se vydají někam do společnosti.

Skrytá srdečnost

Přestože mohou tato znamení působit poněkud panovačně, egoisticky, arogantně či dokonce agresivně, když je blíže poznáte, zjistíte, že umí být i velice srdeční, milující a pečující k těm, kteří jsou jim blízcí.

Tuto svou část většinou bezmyšlenkovitě skrývají, ale opravdu by udělali nemožné jen proto, aby mohli potěšit ty, na kterých jim záleží. Lidé v jejich společnosti se proto často cítí příjemně, bezpečně a opečovávaně. Nenechte se tedy zmást, oheň nemusí vždy jen pálit, ale může být i dobrým společníkem.

 

Zdroje: