Vánoční mlsání bez práce? Nepečené cukroví

Vánoční mlsání bez práce? Nepečené cukroví
S blížícími se vánočními svátky přichází často povinnost pohostit své blízké a návštěvu. Máme tu recept na výborné nepečené cukroví za pár minut! Příprava vůbec není složitá!

Nepečené kuličky jsou lahodné, měkké a můžeme si je připravit v několika verzích. Díky nepečenému cukroví můžete přispět k vánočnímu hodování i vy. Pojďme se tedy podívat na nepečené kuličky a ukázat si jednoduchý recept.

Možná si říkáte, proč nezůstat u klasického vánočního cukroví, jako je linecké, perníčky či kokosky. Pravdou je, že spousta klasického cukroví vyžaduje náročnou přípravu, vykrajování, tvarování a zdobení. Pokud si říkáte, že jedny nepečené kuličky parádu neudělají, tak se mílíte! Je mnoho způsobů, jak je můžeme vytvořit.

Čokoládové v kakau nebo kokosu, rafaelo s mandlí nebo medovníkové. Fantazii se meze nekladou. Jako základ můžeme použít vanilkové, rumové, kakaové nebo medové těsto. Obalit je pak můžeme v kakau, kokosu nebo vánoční skořici. A pokud budete chtít být originální, můžete dát do kuliček mandli, oříšek, rumovou třešeň... Prostě co vás napadne!

Nepečené kuličky můžeme připravit v několika verzích, Zdroj: Zimina____Ekaterina / Shutterstock

A především největší výhodou je, že nemusíte zapínat troubu a vykrajovat patnáct různých vzorů! Navíc jsou nepečené kuličky lehké a skvělé na mlsání po celé období vánočních svátků. Trend nepečených kuliček o Vánocích se letos rozmohl a díky našemu receptu se můžete stát skvělou hostitelkou i vy!

Recept na lahodné medovníkové koule

Jste typ, který při nákupu na oslavu rád sáhne po krabici marlenky nebo medovníku, nebo jen máte rádi medovou příchuť? Vyzkoušejte letos jejich originální vánoční formu. Navíc vám přidáme pár našich typů a vychytávek, aby se vám recept zaručeně povedl. Nemusíte se ale bát, samotný recept je velmi jednoduchý!

Na medovníkové koule bude potřeba:

  • 240 g medovníkových plátků
  • 100g másla
  • 200 g karamelového kondenzovaného mléka
  • 60 g vlašských ořechů (ne všichni je máme rádi, takže můžeme použít nadrcené mandle)
  • 1 lžíce medu

Postup:

Medovníkové plátky dáme do mixéru spolu s oříšky. V případě, že si chcete udělat medovníkové plátky doma, na stránkách Lidlu na ně najdete jednoduchý recept – také nepečený! K sypké směsi přidáme změklé máslo, kondenzované mléko a med. Směs uhněteme do mazlavé podoby. Pokud směs nedrží pohromadě, můžeme přidat trochu medu, nebo pro opačný efekt přidáme pár nadrcených oříšků. Dále stačí jenom koulet, koulet a koulet a vytvořit z připraveného těsta spoustu kuliček.

Pro ozvláštnění můžeme v těstu obalit mandli (či jinou pochutinu) nebo podle Lidl receptu můžeme kuličky naplnit karamelovým kondenzovaným mlékem pomocí cukrářského sáčku. Do hotových kuliček uděláme důlek, naplníme jej mlékem a následně je zakoulíme do původní podoby. Kuličky můžeme také obalit v rozdrcených medovníkových plátcích, nebo v jiné sypké směsi (ideální je moučkový cukr nebo skořice).

Necháme je pár hodin ztuhnout v lednici. Stejně tak je budeme v lednici i uchovávat. A máme hotovo. Tedy ne tak docela.

Estetika a chuť jdou ruku v ruce. V obchodě můžeme koupit malé papírové košíčky s různými vánočními motivy a různých barev. Pro docílení vzhledu vánočního cukroví můžeme také koupit rozličné cukrářské dekorace. Malé cukrové hvězdičky nebo jiný vánoční vzor, kterým kuličky posypeme, malé marcipánové figurky, které můžeme na kuličky položit nebo můžeme kuličky zasněžit moučkový cukrem.

Pokud se vám tento recept líbil nebo se chystáte pohostit i blízkou rodinu, vyzkoušejte i další verze nepečených kuliček. Na internetu je jich spoustu a to nejlepší na celé přípravě je vaše nápaditost a tvořivost. Navíc sami poznáte, že čím víc, tím líp.

Vyzkoušejte nepečené cukroví sami a uvidíte, že bude pryč ještě před Štědrým dnem.

 

Zdroje: