Nekuřáci podle zvěrokruhu: Pro koho může kouření znamenat překážku například v partnerském vztahu?

Nekuřáci podle zvěrokruhu: Pro koho může kouření znamenat překážku například v partnerském vztahu?
Být nekuřákem nutně nemusí znamenat stát na ,,správné“ straně mince. Psychicky nevyrovnaný kuřák může být díky kouření mnohem menší hrozbou než psychicky nevyrovnaný nekuřák.

Faktem však je, že spousta nekuřáků se staví do pozice moralistů a tuto neřest absolutně netolerují, ba přímo odsuzují.

Pro koho neexistuje v tomto ohledu žádný kompromis a kdo závislost druhých na kouření vůbec neřeší?

Beran (21.3. – 20. 4.)

Pro berany je schopnost přizpůsobit se téměř cizím slovním termínem. Jestliže je jejich averze ke kuřákům skutečná, nedokáží se od ní odprosit. Pokud by v takovém případě zjistili, že jejich partner má sklon k užívání tabákových výrobků, budou se s tím vyrovnávat jen velmi těžce.      

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci se snaží by ke své životosprávě velmi přísní, a tak v jejich řadách nalezneme spoustu zatvrzelých nekuřáků. K tomuto postoji se však rovněž snaží přilákat také své okolí, které se ke svému zdraví staví méně zodpovědně. Umí být velmi přesvědčiví, a tak dokážou svými argumenty skutečně od kouření odradit. Zároveň jsou však tuto neřest u svého okolí tolerovat a nekonstruovat kvůli odlišnosti názorů zbytečné konflikty.       

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Díky jejich temperamentu je u blíženců typické, že se pro utřídění myšlenek obrací ke zklidňujícím látkám. I přes to však mají někteří z nich cigaretám averzi, a to jak po předchozích zkušenostech, tak z určitého osobního přesvědčení. Hranice je však je velmi tenká, a tak si musejí dávat pozor, aby se jim jejich sebekontrola nevymkla z rukou a nedopadla přesně naopak.      

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Zásadový raci mají ke kouření často negativní postoj. Na druhých mu často záleží mnohem více než na sobě samém, což se odráží v potřebě usměrňovat jejich životy, zejména pokud se jedná o jejich nejbližší. Záleží jim na jejich maximálním zdraví a budoucím bezpečí, a tak bývají raci nekuřáci neoblomnými propagátory protikuřáckých procedur.

Lev (23.7. – 22. 8.)

Lvi nejsou příliš přizpůsobivými osobami a neradi jsou omezováni na svých požadavcích na úkor druhých. Pokud tedy narazíte na lva nekuřáka, určitě vás za zapálení si cigarety v jeho blízkosti nepochválí. Tím spíše, pokud se cítí být utlačován a krácen na svém právu dýchat čerstvý vzduch, to je potom oheň na střeše. A věřte, že si svou velmi obstojně prosadí.    

Panna (23.8. – 22. 9.)

Žít život nejlépe, tudíž i nejzdravěji, jak je možné, je typickým mottem panen. Zakládají si na důsledném dodržování všech doporučených činností pro udržení si zdravého těla i ducha. Své přesvědčení o tom, že kuřáci si ničí to nejcennější, co mají, dávají dost výrazně najevo. A co víc, jakožto spořádaným a věčně upraveným lidem jim nebetyčně vadí tabákový zápach.         

Váhy (23. 9. – 23. 10)

Pro váhy nekuřáky nejsou jejich kouřící protějšky žádným problémem. Stejně jako neomezují v neřestech sami sebe, nestarají se ani o neřesti těch druhých. Zkrátka ať si dělá, kdo chce, co chce, hlavně aby váhy nepřišly s nikým do konfliktu. Byť by jim byl tabákový kouř sebevíc nepříjemný, raději o tom pomlčí, aby se nemusely přít.     

Štír (24. 10. – 22. 11)

Štír nekuřák si svou zdánlivou roli morálně vyspělejšího jedince náramně užívá. Má tendenci velmi rázně projevovat svůj negativní postoj ke kouření velmi neoblomně. Toleranci u něj nehledejte, pokud mu vaše počínání bude vadit, náležitě jej zkritizuje. Tím spíše, pokud budete jeho partnerem. To potom bude jeho ,,klavírování“ tak vyčerpávající, že se buďto nadobro vzdáte lásky k tabáku nebo naopak lásky ke štírovi.                  

Střelec (23. 11. – 21. 12)

Upřímnost u střelců mnohdy znamená nepříjemnou situaci. Jsou zvyklí jednat narovinu, a pokud bude střelec jako nekuřák přesvědčen o negativním vlivu cigaret na zdraví vaše i vašeho okolí, řekne vám to bez jakýchkoli odboček. A to rovnou se všemi detaily a dosavadními medicínskými diagnózami, které mi v důsledku vaší závislosti mohli vyvstat. Pokud vás ani střelec nepřesvědčí přestat s kouřením, pak snad už nikdo.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Trochu netradičním způsobem bude jednat kozoroh nekuřák, který chce mít pod kontrolou všechno a všechny. Svou zásadu nekouřit se druhým snaží pomalu vsugerovávat a jejich selhání při snaze splnit vytyčený úkol velmi netaktně kritizuje. Pokud jej osoba blízká jednou takto zklame, podruhé už jí na její cestě v boji proti závislosti na kouření věřit nebude.     

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Za nadprůměrnou originalitou vodnářů stojí minimální schopnost umět se přizpůsobit druhým. A tak u vodnáře nekuřáka nehledejte pochopení ani toleranci. Rád se staví do pozice moralisty a nedokáže pochopit, jak může mít někdo jiné vzorce chování a hodnot, než má on sám. On sám se řadí do škatulky ,,správný nekuřák“, pokud ovšem vy kouříte, jdete většinou automaticky na druhou stranu do škatulky ,,špatný“.

Ryby (21. 2. – 20. 3.) 

Rybám je udělován spíše přívlastek kuřáků než nekuřáku, i tak se však najdou takové, které se od kouření maximálně distancují. Svou názorovou vyhraněnost vůči tomuto rozšířenému návyku si ovšem nejsou před jinými schopny obhájit. A tak se klidně nechají každý den obklopovat kouřem, který jim drásá nervy a dělá jim fyzicky zle, jen aby nemuseli do konfliktu a raději se přizpůsobí.    

Zdroje: