Blýskněte se před přáteli a připravte jim koktejlové překvapení

Blýskněte se před přáteli a připravte jim koktejlové překvapení
Kdy jindy než v létě, se člověk může trochu odvázat, hodit starosti za hlavu a pobavit se s přáteli. K příjemnému posezení patří i sklenička dobrého občerstvení a léto je časem osvěžujících a chuťově zajímavých koktejlů.

Pokud jste se letos nevydali na dovolenou za exotikou, můžete si alespoň doma připravit nějaký zajímavý koktejl s paraplíčkem a když trošku potrénujete, můžete se svým uměním pochlubit a připravit přátelům pár jednoduchých, ale výborných koktejlů. Určitě zazáříte.

PIŇA KOLÁDA (na úvodní fotografii)

Koktejl má jihoamerický původ, jak naznačuje název. Piña colada je recept zrozený ve čtyřicátých letech minulého století. Někteří barmani na jeho zahuštění používají půl plátku ananasu. Tímto způsobem však musí být následně filtrován přes sítko. Je také možné nahradit kokosové mléko kokosovým sirupem nebo smetanou.

Ingredience:
- 4 cl kokosového mléka
- 6 cl světlého rumu
- 10 cl ananasové šťávy

Příprava: Piña colada se připravuje v mixéru. Nalijte přísady do mixéru s kousky drceného ledu, rozmixujte vše a podávejte. Nalije se do staromódních pohárků a nazdobí se kouskem ananasu a dvěma koktejlovými třešněmi. Nezapomeňte na brčko.

Použití: Tento koktejl si skvěle vychutnáte v každé situaci. Svěží koktejl s ovocnou chutí by měl mít 12 - 13° alkoholu.

Zdroj: Autor: Alp Aksoy / Shutterstock

BRONX

Tento koktejl je pojmenován po slavné čtvrti New Yorku, Bronxu. Říká se, že tento koktejl má agresivní duši.

Složení:
- 1,4 cl pomerančového džusu
- 1,4 cl suchého vermutu
- 1,4 cl červeného vermutu
- 2,8 cl ginu

Příprava: Příprava je velmi jednoduchá. Nejprve musíte naplnit koktejlovou sklenici ledem. Zatímco se bude chladit, napůl naplňte šejkr ledem. Nalijte všechny ingredience do šejkru a dobře protřepejte. Nyní, když je koktejl připraven, vyprázdněte sklenici a nalijte do ní koktejl bez ledu. Ozdobte pomerančovou kůrou nebo kouskem pomeranče.

Použití: Koktejl je vhodný jako aperitiv s obsahem alkoholu 19°. Má výraznou lehce ovocnou chuť.

Zdroj: