Lunární kalendář na 18. srpna – vhodná doba na relaxační masáž, ale trávicí trakt může trpět

Lunární kalendář na 18. srpna – vhodná doba na relaxační masáž, ale trávicí trakt může trpět
Luna ovlivňuje nejen naše chování, ale také má vliv na naše zdraví. Nicméně pokud víme, co můžeme během jednotlivých dnů čekat, můžeme vlivu Měsíce využít i na zahrádce. Jak nám pomůže, a naopak jaké problémy nám způsobí Měsíc v pátek 18. srpna?

Obáváte se, zda se vaše nemoc nezhorší či jdete na operaci a ptáte se, zda dopadne dobře? Budete mít výkyvy nálad? Je vhodné zavařovat? Na tyto a další otázky naleznete odpověď zde. Využijeme vlivu Luny, který je silnější než si většina z nás myslí.

Couvající Měsíc v Panně

Luna se nyní nachází pod vlivem astrologického znamení Panna. Na nás samotných i na lidech kolem nás můžeme zaznamenat pár změn ve vzorcích chování:

  • náš pocit bezpečí bude snadno narušen, což způsobí silné výkyvy nálad

  • v bezpečí se budeme cítit jedině tehdy, když budeme mít ve všem jasno

  • dodržování pravidel a upřímnost nám pomohou vyhnout se zbytečným hádkám

Řešení: Nyní platí dvojnásobně, že si vytváříme svou vlastní realitu, ať už pozitivní či negativní. Naučte se mít rádi sami sebe a přijímat okolní změny takové, jaké jsou. Zvyšte svou trpělivost tím, že snížíte počet svých tužeb na minimum a budete mnohem shovívavější k ostatním lidem. Také oni jsou živé bytosti, stejně jako vy. Snažte se do nich vcítit, uvědomit si, jak funguje jejich myšlení.

Péče o zdraví

Pozor bychom si měli dát na určité orgány, na které můžeme trpět, budou náchylné k podráždění či poškození. Proto v tento den dbejte zvýšené pozornosti k těmto orgánům:

  • oči

  • uši

  • celá trávicí soustava včetně slinivky břišní a konečníku – tam mohou vzniknout hemeroidy

Chystáte-li se na operaci, tento den mohou vzniknout komplikace během operace či v době uzdravování, proto byste operaci měli odřeknout a vybrat náhradní termín.

Máte-li přetažené svaly, není nic více uvolňujícího než masáž, ať už od profesionála či od člena rodiny. Nyní bude obzvláště účinná a dokáže vás zbavit i stresu, je-li prováděna pomalu za doprovodu uklidňující hudby.

Dopřejte si uvolňující masaž
Dopřejte si uvolňující masaž | Zdroj: Peakstock/ Shutterstock

Krása

Dámy, obzvláště vy jistě zajásáte. Nyní je ta nejvhodnější doba na úpravu zevnějšku. Řeč je především o pleťových maskách. Živiny, které obsahují, se dnes vstřebají do kůže snáze a omladí vaši pleť. Vaše tělo tyto živiny využije pro zpevnění pleti i jako účinnou zbraň proti pupínkům.

Také se můžete objednat ke kadeřnici a nechat ji vytvořit vám nový účes, či si pouze nechat zastřihnout konečky. Vlasy po stříhání zesílí a stanou se lesklejšími. Uvažujete-li o trvalé ondulaci, rozhodně to proveďte v tento den.

Zahradničení

Pokud máte zahrádku či jste si ji vytvořili v bytě na balkoně, můžete se zařídit podle vlivu Měsíce, aby vše dopadlo dobře. Máme pro vás pár tipů, abyste později nebyli nemile překvapeni.

Máte-li zahradu, nesklízejte ovoce. Pokud očešete ovocný strom, plody dlouho nevydrží a bude mít sklon se kazit.

Také nezavařujte, nepůjde vám to od ruky a je zde vysoká šance, že něco uděláte špatně.

Naopak na sázení a setí rostlin je vhodná doba, tyto rostliny budou silné a odolné. Potřebujete-li přesadit rostlinu, učiňte tak nyní.

Je nejlepší čas na sklízení kořenové zeleniny.