Jak se Kate Middleton a princi Williamovi podařilo dosáhnout společné harmonie?

Jak se Kate Middleton a princi Williamovi podařilo dosáhnout společné harmonie?
Vévoda a vévodkyně z Cambridge naskočili na vlak manželství 29. dubna 2011 ve Westminsterském opatství v Londýně. Nyní jsou na plný úvazek pracujícími členy královské rodiny a rodiči tří dětí – osmiletého prince George, šestileté princezny Charlotte a čtyřletého prince Louise.

Své potomky postupně uvádějí do náležitostí královského života. Každý vztah však vyžaduje práci, a i Kate s Williamem tak na něm léta usilovně pracovali. 

Vybudovali si pevné základy

William a Kate se seznámili jako studenti na univerzitě v St Andrews ve Skotsku. Jejich vztah ale zpočátku nebyl romantický. Ve druhém ročníku se z nich totiž stali spolubydlící, přičemž sdíleli čtyřpokojový byt s dalšími dvěma kamarády a často spolu chodili na přednášky. Budovali si tak spolu mezi sebou vztah založený na přátelství.

Tehdy devatenáctiletá Kate se zúčastnila univerzitní módní přehlídky a prošla se po molu v pouzdrových šatech. Princ William zaplatil 200 liber za lístek, přičemž již tehdy poukázal před svými přáteli na fakt, že Kate je podle něj sexy. V tento osudový den ji tak zřejmě William začal vnímat úplně jinak, a právě v tento den se tak začala psát slavná královská love story.

I po vysoké škole si ale Kate a William dávali na čas s randěním. Před jejich oficiálním zasnoubením pár dokonce jednou zažil i rozchod. Rozhodli se však nenechat nic náhodě, vše pečlivě plánovali a do zásnub šli oba s vědomím toho, co od sňatku očekávají. William pak v jednom z rozhovorů uvedl, že je rád, že se svatbou vydrželi až do doby, než dokončí svůj vojenský výcvik, protože jsou teď oba dost zralí na posunutí jejich vztahu na další úroveň. 

Postupně formovali své manželství

Kate a princ William si vzali za vzor 73 let trvající manželství jeho prarodičů, královny Alžběty a prince Philipa. I rodiče princezny z Walesu – Carole a Michael Middletonovi – však spolu žijí šťastně již přes 40 let. Oba členové královského páru tak mají do určité míry solidní genetický základ k tomu, aby i jejich manželství vydrželo celá desetiletí.

Kate má ke své rodině velmi blízko a Middletonovi velmi vřele přijali i prince Williama. Na základě inspirací předchozích generací tak princ a princezna z Walesu tvoří pevný a stabilní základ i pro svůj vztah, který se jim zatím daří držet bez výraznějších zaškobrtnutí. 

Jeden druhého podporují v práci

Kate a princ William v minulosti podpořili celou řadu společenských témat, která jsou širokou veřejností často velmi diskutována, včetně pomoci lidem s různými duševními poruchami či podpory válečných veteránů. Práci královského páru si v tomto ohledu chválí i organizátoři různých charitativních akcí, kterých se Kate a William rádi účastní.

Kromě těchto společných cílů se pak vzájemně podporují i ve svých individuálních misích a projektech. Princ William tak například v minulosti podpořil Kate, když se ujala řešení problematiky zdravotních komplikací spojených s prvními roky života dítěte. Naopak Kate udělala totéž pro svého manžela, například když se k němu připojila na prvním udílení ceny Earthshot udílené v oblasti ochrany životního prostředí. 

Kate Midlleton / zdroj: 360b / Shutterstock

Umí si najít čas i na zábavu a laškování

Proslulý soutěživý pár se často nebojí jít proti sobě. Ať už závodí v charitativní soutěži v plachtění, stojí proti sobě na fotbalovém hřišti nebo zkouší své dovednosti v závodě pozemních jachet. Spoustu zábavy si užívají také z tribun sportovních událostí, jako je Wimbledon či ragby. Kate a William se umí bavit i během královských výletů, kdy například předvádějí své taneční pohyby, nebo si v rámci návštěvy exotických oblastí odskočí na drobný vedlejší výlet za potápěním. 

Dokážou skloubit manželské a rodičovské povinnosti

Na rozdíl od předchozích královských generací William a Kate dokážou vystupovat jako prakticky dokonalí manželé i jako vzorní rodiče. Pochopitelně jim ve výchově jejich dětí pomáhá služebnictvo, i tak se však oba snaží o to, aby jim práce nepřerostla přes hlavu na úkor rodičovských povinností. Často tak vyráží na rodinné výlety, organizují společné party nebo si jen tak jezdí na kole. Když pak po dni stráveném s dětmi William přinese Kate její oblíbený drink – gin s tonikem – je to jen pomyslná třešnička na dortu šťastné, spokojené a perfektně fungující rodiny.