Příběh lásky prince Williama a Kate Middletonové

Příběh lásky prince Williama a Kate Middletonové
Princ William a Kate Middletonová se stali princem a princeznou z Walesu. Po boku si s kratičkou přestávkou stojí věrně již 20 let. Zde je časová osa jejich milostného příběhu. Novopečení princ a princezna z Walesu patří k jedněm z milovaných britských párů.

Dvojici nepoznamenal žádný velký skandál a žijí poměrně klidným rodinným životem se svými třemi dětmi. Kde se vůbec poznali? A je pravda, že se i na chvíli rozešli? Odpovědi naleznete na následujících řádcích.

Kamarádi z univerzity

Princ William a Kate Middletonová se seznámili jako studenti na univerzitě v St Andrews ve Skotsku v roce 2001. V jejich prvním společném rozhovoru po zasnoubení v roce 2010 Middletonová uvedla, že když se poprvé setkala s mladým princem, celá zrudla, rozplakala se a velmi se styděla. William se sice nezapojil do mnoha univerzitních oslav prvního týdne, ale nakonec se z nich stali dobří přátelé. Z kamarádů se údajně stali něčím víc poté, co Middletonová upoutala Williamovu pozornost průsvitnými šaty během studentské módní přehlídky.

William zase uvedl, že se jejich vztah změnil poté, co spolu strávili více času. Nejdříve jsme byli více než rok přáteli a od té doby to tak nějak rozkvetlo, řekl William v roce 2010 deníku The Telegraph. „Prostě jsme spolu trávili víc času a dobře jsme se bavili [...] a uvědomili jsme si, že máme stejné zájmy.“ Ať tak či onak, stal se z nich pár.

Oficiální pár

Dvojice promovala v roce 2005. Middletonová získala titul z dějin umění a princ William z geografie. O rok později se Middletonová poprvé objevila na veřejnosti s královskou rodinou a vyjadřovala svému příteli podporu. Stejně jako ostatní ženy, které chodí s někým z královské rodiny, byla i Middletonová často obtěžována paparazzi.

Rozchod

V roce 2007 bulvární noviny informovaly, že se pár rozešel. V létě se však dvojice dala znovu dohromady. Po letech William i Middletonová uznali, že jejich krátký rozchod byl dobrý. „Oba jsme byli velmi mladí... A oba jsme hledali sami sebe,“ řekl William v rozhovoru pro The Telegraph v roce 2010. „Bylo to do značné míry hledání vlastní cesty a dospívání.“

Žádost o ruku a svatba

Princ William požádal Kate Middletonovou o ruku na dovolené v Keni v Říjnu 2010. „Prostě jsem se rozhodl, že je ten správný čas," řekl později. O měsíc později oznámil pár své zasnoubení veřejnosti. Vzali se 29. dubna ve Westminsterském opatství. V tento den také získali oficiální tituly vévoda a vévodkyně z Cambridge. S cenou zhruba 34 milionů dolarů a odhadovanou celosvětovou sledovaností 3 miliardy diváků se jednalo o jednu z nejhonosnějších svateb v historii. 

Děti a stěhování

V prosinci 2012 Buckinghamský palác oznámil, že je Middletonová těhotná. 23. července následujícího roku mohli lidé malého price George poprvé spatřit. Byl mu jeden den. O rok později oznámila královská rodina druhé těhotenství Middletonové a 2. května 2015 se narodila princezna Charlotte.

Po jejím narození princ William a Kate Middletonová opustili Londýn a usadili se na odlehlém venkově. Do Kensingtonského paláce se vrátili až o 2 roky později a postupně si znovu zvykli na život zaneprázdněných rodičů ve městě. 23. dubna 2018 manželé přivítali své třetí dítě, prince Louise. O dva roky později, v srpnu 2022 se princ William, vévodkyně Kate a jejich tři děti přestěhovali z Londýna do Windsoru. Klid však netrval dlouho. 8. září 2022, po smrti královny Alžběty II. a nástupu krále Karla III., se princ William stává následníkem trůnu a jejich tituly nyní znějí princ a princezna z Walesu.

Princ a princezna z Walesu

Charles byl držitelem titulu princ z Walesu více než šest desetiletí. Poslední princeznou z Walesu byla princezna Diana, po její smrti byl titul neobsazen. Druhá manželka krále Karla III, Camilla, měla titul vévodkyně z Cornwallu, než se stala královnou-manželkou. Kate je tedy po Dianě první princeznou z Walesu po opravdu dlouhé době. Po smrti současného krále se stane královnou a William logicky králem.

Zdroje článku: