Sny o létání. Proč se nám zdají tak často a jaký je jejich význam?

Sny o létání. Proč se nám zdají tak často a jaký je jejich význam?
Ve snech se může stát cokoliv. Někdy se v nich objevují naše vzpomínky, přání nebo touhy, ale také všemožné výplody naší fantazie. Létání ve snu však zažívá hodně lidí a může být dost těžké určit, co pro nás vlastně znamená. Podívejte se na jeho význam.

Pokud se vám často zdají sny o létání, nemusíte se ničeho bát. Většinou jde totiž o dobré znamení. Je ale důležité si uvědomit, že vaše sny nikdo nevyloží lépe než vy. Měli byste dát především na svůj pocit a přenést si význam snu na svou vlastní situaci. Přestože více lidí sní o tom samém, vůbec to totiž nemusí mít ten stejný význam.

Létání známe z pohádek, filmů a příběhů už od dětství, a tak není divu, že se často objevuje i v našich snech. Většinou pro nás představuje symbol svobody, volnosti a touhy po poznávání.

Zdroj: Autor: muratart / Shutterstock

Obecný význam

Každý ve snu létáme jinak - někteří máchají rukama jako křídly, jiní zase plavou prsa ve vzduchu. Ve většině případů se u toho ale cítíme naprosto přirozeně, jako bychom to uměli už odmala. Pokud máte ze snu dobrý pocit, můžete si být jistí, že vás v blízké budoucnosti čeká něco dobrého. Může to znamenat, že se vaše současná situace změní k lepšímu nebo že se v životě osvobodíte od nějaké nepotřebné zátěže, která vás stahuje k zemi.

Strach z pádu

Ne vždy létání značí dobré zprávy. Pokud totiž máte z létání ve snu strach nebo se probudíte s nepříjemným pocitem, znamená to, že máte strach z pádu, neboli nějakého ohrožení, které by vás mohlo v budoucnu čekat. Také to může znamenat, že jste si v životě stanovili příliš nereálný cíl a měli byste se ho tedy snažit změnit a jít na něj postupně.

Nezapomínejte se ale hlavně řídit vlastními pocity, protože ty jsou pro určení významu vašeho snu nejdůležitější.

Většinou pro nás představuje symbol svobody, volnosti a touhy po poznávání.

Let letadlem nebo padákem

Letadlo nebo padák ve snu skrývají ještě zajímavější význam.

Letadlo značí vaší touhu po změně. Možná byste si potřebovali zajet na dovolenou nebo vyzkoušet něco nového. Zkuste se tedy vymanit ze své rutiny a trochu si život ozvláštnit. Stačí sebemenší i maličkost, která vás dokáže alespoň trochu rozveselit.

Padák zase znamená úlevu. Najednou se totiž po nepříjemném období cítíte volní a nic vás nedrží zpátky. Může to být i náročný den v práci, návštěva zubaře nebo nepříjemná hádka, po které se vám konečně ulevilo. 

Pokud je pro vás ale ve snu těžší snést se padákem k zemi, může to mít něco společného s problémy a nepokoji ve vztahu, které vás už delší dobu zatěžují. Pokud to na vaši situaci sedí, snažte se jich konečně zbavit, abyste mohli opět létat bez potíží.

Zdroj: 
Brenda Mallonová: Sny od A do Z od, Metafora, 2007
astrohled.cz