Herečka Demi Moore promluvila o své zvrácené minulosti

Herečka Demi Moore promluvila o své zvrácené minulosti
Dnes je všemi obdivovanou herečkou a modelkou, její dětství ale nebylo vůbec šťastné. O svých dětských i dospělých útrapách se rozpovídala v autobiografii Život naruby - Demi Moore.

Letos v listopadu oslaví své 59. narozeniny. Herečka, rodným jménem Demi Gene Guynes, byla vychována pouze matkou Virginiou. Její biologický otec matku opustil ještě před porodem, pouhé dva měsíce po jejich sňatku. Virgina si však přivedla nového přítele Dannyho, s ním také jeho syna, a žila v domnění, že se jedná o jejího vlastního otce. Kvůli jeho zaměstnání se často stěhovali a Demi více než třicetkrát měnila kolektiv. Ani vztah její matky a nevlastního otce však nebyl růžový. Neustále se hádali, psychicky i fyzicky týrali a oba propadli alkoholu. Danny se vypořádával s psychickými problémy a když bylo Demi 15 let, spáchal sebevraždu. Teprve tehdy se dozvěděla, že nešlo o jejího biologického otce. V té době také došlo ke znásilnění, kdy jí její matka nabídla staršímu muži za cenu 500 dolarů. Poté se jí údajně měl zeptat, jaké to je, když z ní vlastní matka dělá děvku. 

Přestože jako dítě šilhala, podařilo se pomocí pásky tuto poruchu napravit a Demi se rozhodla pro kariéru herečky. V šestnácti letech opustila Spojené státy a odcestovala do Evropy. Zde se setkala se svým prvním manželem, zpěvákem Freddym Moorem. Vzali se, jakmile dosáhla plnoletosti. V té době také debutovala na filmových plátnech ve filmu Choices (1981). Dlouho nečekala ani na svojí první hlavní roli, ta přišla v roce 1984 ve snímku Žádná maličkost. Krátce poté se rozvedla s Moorem. 

V druhé polovině 80. let její kariéra nabírá na obrátkách, a zatímco dostává již téměř výlučně hlavní role, začíná propadat drogové závislosti. V roce 1987 si po dvouměsíčním vztahu vzala hereckého kolegu Bruce Willise. Společně vychovali tři dcery, a přestože se jejich cesty po dvanácti letech manželství rozdělily, zůstali, i s ohledem na společné potomky, dobrými přáteli. 

Během své herecké kariéry si prošla také několika neúspěšnými projekty, které jí spíše zaškodily. Na druhé straně ale stojí úspěšné filmové trháky jako Duch (1990), Pár správných chlapů (1992) nebo Destination Anywhere (1997). 

Další silnou kapitolou byla v její knize také ta o vztahu s Ashtonem Kutcherem. Seznámili se v roce 2003 a o rok později společně čekali dceru. V šestém měsíci však potratila a již nikdy se jí nepodařilo otěhotnět. Částečně také na základě toho se jejich vztah v roce 2011 rozpadl. 

Zdroj: Moore, Demi. Život naruby: můj skutečný příběh. Přeložila Lucie SCHÜREROVÁ. Praha: IFP Publishing, 2020. ISBN 978-80-87383-84-1.