Víte, co je jméno duše a jak ho zjistíte?

Víte, co je jméno duše a jak ho zjistíte?
Duše může nést názvů hned několik. Záleží na minulých životech – kolik jich už prožila. Zjistit všechny ale nemusíte a někoho to možná ani nezajímá. Pokud jste otevřeni duchovní cestě a žijete spirituálně, určitě se hodí znát jméno duše. Díky ní pochopíte lépe své způsoby chování, charakter, ale i smysl a účel tohoto bytí.

Pomůže meditace nebo duchovní průvodce

Existují dva typy lidí. První, kteří si rádi ke svému poznání přichází sami. Druzí se zase nebojí využít pomoci zkušenějšího duchovního průvodce. Pokud jste zkušení ve spirituálních praktikách a věříte si, vyzkoušejte meditaci, která vás ke jménu duše navede. Když už jste se objevili na této stránce a čtete tento článek, věřte, že vaše duše volá po poznání.

Pojďme na to…

  • Najděte si místo, kde se cítíte v bezpečí. Zapalte svíčky, připravte si vaše oblíbené krystaly a další meditační pomůcky. Pohodlně se usaďte nebo si lehněte, ale pozor, ať neusnete. Jednu ruku položte na srdce, druhou na břicho. Zavřete oči a zhluboka začněte dýchat. Dovnitř nosem, ven pusou. Vnímejte, jak se vaše ruce zvedají při každém nádechu. Pokud přichází myšlenky, nechte je odejít, nezůstávejte s nimi příliš dlouho. 
  • Dech vám pomůže vrátit se do přítomného okamžiku. Postupně zklidníte tělo, mysl i emoce. Až se budete cítit uvolnění a ukotvení, nechte dech volně plynout. Funguje i bez vás. Ale kdykoliv je potřeba, můžete se k dechu vrátit a ukotvit se. Ruce nyní položte na kolena nebo tak, abyste se cítili naprosto pohodlně.
Dech vám pomůže vrátit se do přítomného okamžiku, Foto: Microgen / Shutterstock
  • Řekněte nahlas „Jsem připraven/a znát jméno své duše.” Tento spirituální zážitek je jen váš, nepřenositelný, proto otevřete srdce čemukoliv, co k vám přijde. Pokud uvidíte i útržky z minulého života, pochopíte, jaké dary máte a lépe s nimi v tomto životě dokážete nakládat. Ujistěte se, že za každých okolností zůstáváte ukotvení zde na zemi. Pomůže vám uvědomit si zem, na které sedíte, nebo na moment otevřít oči. Na konci meditace poděkujte za vše, co vám bylo předáno. Přijměte nebo nepřijměte dary, které vám byly otevřeny v podobě poznání, to je na vás.

Určitě se hodí pár příkladů, abyste lépe pochopili, proč je důležité znát jméno své duše, ale i její příběh. Pokud vám například v minulém životě usekli hlavu, nejspíše se nyní bojíte říkat pravdu.

Pokud jste žili v hojnosti, ale sami, v tomto životě tolik nelpíte na penězích, ale bohatství pociťujete v rodině a přátelích. Někdo konečně pochopí, proč nemá strach z věcí, které jiné děsí. Třeba panika z války se někoho vůbec nedotýká, protože žil v dávných dobách jako úspěšný voják, který hrdě a vždy úspěšně bojoval za svoji zemi. Variant je nespočet. Zkrátka tolik jako jednotlivých životů...

Každopádně se připravte na velkou transformaci a určitě nám napište do komentářů váš příběh! Hodně štěstí. 

Zdroj článku:
  • autorský text