Jak jednat s dospělým dítětem podle znamení zvěrokruhu

Jak jednat s dospělým dítětem podle znamení zvěrokruhu
Naši potomci pro nás budou vždycky dětmi a je jedno jestli jim je osmnáct nebo padesát. Žádný zdravý vztah se však neobejde bez důvěry a respektu. Podívejte se, jak komunikovat s dospělými dětmi podle jejich znamení.

Beran

U zrozence ve znamení Berana se vztah s rodiči hodně odvíjí od míry spokojenosti v dětství. Pokud byl o idylické dětství připraven, bude pro rodiče velmi obtížné si získat jeho důvěru a uznání. Je téměř nemožné s ním navázat dialog o potlačených bolestech. Lepší cestou, jak s dospělým dítětem ve znamení Berana udržet kontakt jsou společné aktivity a koníčky.   

Zdroj: Autor: Billion Photos / Shutterstock

Býk

Býci své city k rodičům nedokáží předstírat. Jsou-li přátelské, naplno je projeví. Je-li však mezi rodiči a dospělými dětmi nějaký nevyřešený konflikt, vztahy se neobejdou bez přímé konfrontace. Rodina může jejich upřímnosti a neschopnost cokoliv hrát ocenit, ale častěji jsou rodinní příslušníci prudkou reakcí poněkud zaskočeni.

Blíženci

Dospělé děti bývají k výchově svých rodičů velmi kritičtí. Na jejich nedostatky a selhání tak pohotově poukazují. Obvykle se nebrání diskusím a debatám o svém dětství. Jejich přístup je spíše objektivní a smířlivý, i když zpočátku umí pěkně vypustit páru. 

Rak

Raci se rádi šťourají ve své minulosti a traumatech prožitých v dětství. Rodinná setkání tak v nich mohou probudit staré křivdy a otevřít bolavé rány. V takovém případě nepomůže nic jiného než trpělivý a laskavý přístup. 

Raci se rádi šťourají ve své minulosti a traumatech prožitých v dětství.

Lev

Podaří-li se dětem ve znamení Lva skutečně dospět, mohou se svými rodiči vytvořit vyrovnaný přátelský vztah. Pokud se však zablokují a drží si v sobě křivdy z dětství, pak ty samé problémy, které je trápily v dětství, přenášejí do vazeb s ostatními i v dospělosti. Převládá v nich vzdorovitost a neschopnost akceptovat pravidla, která jim stanoví někdo jiný.  

Panna

Dospělé dítě ve znamení Panny se příliš neliší od toho jakým bylo v dětství. Již v brzkém věku totiž bývají oproti svým vrstevníkům velmi vyzrálé. Své rodiny a přátel si velice váží a ochotně se pro ně obětují. Avšak jejich vnitřní já ocení, může-li se s rodiči uvolněně pobavit a odpočinout si tak od své vážnosti. 

Váhy

Pokud se dětem narozeným ve znamení Vah nedostalo důsledné výchovy a rodičovského vedení, mohou se chovat nevyzpytatelně a labilně i v dospělosti. Najdou-li si jako dospělé k rodičům cestu pro radu a podporu, je na rodičích, aby k nim přistupovali s velkou dávkou trpělivosti a porozumění. 

Štír

Štíři dospívají velmi brzy a rodiče v nich mohou poznat silnou osobnost již v teenagerovském věku. Když mladí lidé ve znamení Štíra převezmou velení do svých rukou, bývá velmi důležité, aby je rodiče respektovali a uznávali.  

Střelec

Dospělé děti ve znamení Střelce ocení, když k nim budou rodiče přistupovat otevřeně a upřímně. Jejich jediným východiskem je přátelský vztah. Nejsou-li ho rodiče schopni, bývá to rychlá cesta do záhuby.   

Kozoroh

Kozorozi se s dospělostí vyrovnávají velmi dobře. Zodpovědnost na sebe často berou již ve svém dětství a tak pro ně role dospělého není neobvyklá. Vztah s rodiči mívají zpravidla velmi dobrý, jelikož veškeré povinnosti berou na svá bedra. Problémy mohou nastat, přecenění-li své síly.

Vodnář

Proměna dítěte narozeného ve znamení Vodnáře v dospělého jedince bývá výrazná. I z těch nejdivočejších a nejzlobivějších Vodnářů se stávají klidní a ochotní dospělí, kteří bývají zdrojem stability v rodině. 

Ryby

Ryby se s dospělostí mění do úplně jiné osobnosti. Své dětství nechávají za sebou a žijí zcela jiný život. Často až se svými dětmi se vrací zpět do magického dětství a objevují novou neprobádanou oblast svého života. 

Zdroje:

  • Astrologie vztahů: Gary Goldschneider, Cpress, 2019
  • Tajná řeč astrologie: Roy Gillett, Slovart, 2012