Umíte se správně a včas rozhodnout? Podívejte se, jak jste na tom podle znamení zvěrokruhu

Umíte se správně a včas rozhodnout? Podívejte se, jak jste na tom podle znamení zvěrokruhu
Někomu trvá rozhodnutí dny i týdny a někdo zase do všeho skáče po hlavě. Možná právě vy všechno zvažujete jedině sami nebo se přeci jen potřebujete o důležitých věcech radit s ostatními?

Beran

Berani dělají nejraději veškerá rozhodnutí sami a také od druhých v jejich rozhodnutích vyžadují ráznost a odhodlanost. Své názory málokdy mění a vyskytne-li se nějaký problém, svalí jej pravděpodobně na někoho ze svých blízkých. 

Býk

Býci jsou ve svém rozhodování obzvláště ostražití. Potřebují mít jistotu v každodenním bezproblémovém chodu, a tak si vše důkladně prověří, než do něčeho po hlavě skočí. V některých situacích se však mohou rozhodovat trochu impulzivněji a to většinou v oblastech, které se týkají jejich zájmů.

Zdroj: Autor: StunningArt / Shutterstock

Blíženci

Blíženci se rádi dělí s ostatními úplně o vše, nevyjímaje svá rozhodnutí. Sami upřednostňují rychlý a jasný nástin plánů, což zároveň očekávají od ostatních. Vesměs trvají na tom, že důležitá rozhodnutí musí být učiněna na základě faktů, domněnky jim k odhodlání nestačí. Svá stanoviska rádi a rychle mění.

Blíženci se rádi dělí s ostatními úplně o vše, nevyjímaje svá rozhodnutí.

Rak

Raci si před trvalým rozhodnutím udělají čas, aby všechny možnosti probrali se svými blízkými. Všechny názory berou v potaz, ale konečný verdikt vždy učiní sami. Pokud se jedná o nepříjemné rozhodnutí, které by je mohlo v budoucnu ohrozit, bývají velmi obezřetní. 

Lev 

Lvi konají veškerá rozhodnutí sami, ale své okolí dokáží přesvědčit, že se na rozhodnutí taktéž podílelo. Pokud s rozhodujícím návrhem přispěchá někdo jiný, zrozenec ve znamení Lva pojme rozhodnutí přirozeně za své. Koneckonců, Lev je ten, který se v nouzi o všechny blízké kolem sebe postará. Rovněž všechna důležitá rozhodnutí musí vykonat sám, přestože třeba nepochází z jeho hlavy.                                                   

Panna

Panny trvají na tom, aby byla všechna rozhodnutí postavena na pevném základě. Předem si vše důkladně promyslí, případně prostudují, než dojdou ke smysluplnému závěru. V důležitějších případech upřednostňují písemná rozhodnutí před ústními.    

Váhy

Pro Váhy je při rozhodování daleko snadnější demokratický přístup. Týká-li se rozhodnutí celé rodiny, naplánují společnou diskusi a očekávají plné zapojení všech jejích členů, včetně těch nejmladších. 

Štír

Na Štíry s rozhodnutím nikdy netlačte. Než dojdou ke konečnému stanovisku, potřebují mnoho času na rozmýšlení. Když se však konečně rozhodnou, můžete se spolehnout, že jejich slovo bude platit. I přestože vypadají velmi přesvědčivě, pro jistotu si v záloze nechávají náhradní řešení, kdyby přece jen to původní selhalo. Avšak málokdy se k němu uchýlí.

Střelec

Střelci se rozhodují velmi rychle a stejně rychle svá rozhodnutí také mění, nepokládají je za závazná, zvláště nevyvíjí-li se situace dle jejich představ. Řešení často přizpůsobují momentálním podmínkám.   

Kozoroh

Kozorozi se rádi rozhodují sami a od ostatních očekávají respekt a uznání. Velmi ocení, když se na jejich podnět někdo ujme iniciativy, ale zároveň předpokládají, že se zajímá o jejich způsoby a bude je zcela následovat. Hluboké porozumění názorům Kozoroha je základem dobré spolupráce a vede ke společným rozhodnutím. 

Vodnář

Vodnáři se rozhodují rychlosti blesku. Jsou netrpěliví a pomalé rozhodování je frustruje. Okolí jim často nestíhá, požádat o bližší vysvětlení je mnohdy nemožné, protože než se druzí rozkoukají, Vodnáři už jsou někde jinde.

Ryby

Ryby se dokáží snadno přizpůsobit svému okolí, rozhodnutí tak činí docela nenápadně v průběhu času, podle momentálních možností. Moc dobře vědí, že vše má svůj pravý čas a na nic netlačí. Často si ani nevšimnete, že už vykročily, protože to dělají tak, aby vše probíhalo v největším souladu.

Zdroje: