Jak pečovat o stárnoucí rodiče podle horoskopu

Jak pečovat o stárnoucí rodiče podle horoskopu
Postarat se o své rodiče v jejich stáří by mělo být samozřejmostí. S některými povahami však není vůbec jednoduché vycházet. Přečtěte si, jak nejlépe přistupovat k rodičům na sklonku života podle znamení zvěrokruhu.

Beran

Stárnoucí rodiče ve znamení Berana ne vždy ocení, že se jim snaží někdo pomáhat. Bývají tvrdohlaví a chtějí si vše udělat po svém, i když už toho často nejsou schopni. Jejich nezávislost se postupně mění v dětinskost a nakonec se s nejistotou obrací na své dospělé děti. 

Zdroj: Autor: wavebreakmedia / Shutterstock

Býk

Rodiče ve znamení Býka se o sebe nejraději starají sami, ale drobnou pomoc s potěšením rádi přijmou. Na pomoc svých dětí pohlížejí pragmaticky a považují si jí na oplátku za jejich rodičovskou péči. Mají však svou hrdost, a tak se nenechají zahrnovat neustálou pozorností a péčí a většinu povinností si obstarávají sami.   

Blíženci

Stárnoucí rodiče ve znamení Blíženců ztrácejí schopnost rozlišovat realitu od zábavy. Často se uchylují k různým hrám, zálibám a společenským aktivitám a mohou tak zapomínat na své povinnosti. Uvítají společníka, který jim bude ochotně naslouchat a stane se zdrojem zábavy. 

Rak

Rodiče ve znamení Raka moc dobře ví, jak nepostradatelná dobrá rodinná péče je. Málokdy si o ni však umí říct. Pokud mohou, zůstávají dlouho ve svém vlastním zázemí, protože se neradi přizpůsobují okolí a sdílení společného prostoru se pro ně stává noční můrou. 

Lev

Lvi si neradi připouštějí myšlenku, že by mohli být staří. Potřebují se stále cítit potřební a milovaní. Ideální je, když se mohou starat o vnoučata nebo alespoň o nějaké zvíře. Často však své schopnosti přeceňují a mohou si způsobit zdravotní potíže a ohrozit i ty, o které pečují.  

Panna

Pečovat o stárnoucí rodiče ve znamení Panny nebývá vůbec snadné. Čím jsou Panny starší, tím bývají malichernější a podrážděnější. Mohou upozorňovat na nedostatky nebo si naopak vše dělat po svém, i přestože už toho příliš nezmůžou, a tím ostatním přidělávají ještě více starostí. 

Lvi si neradi připouštějí myšlenku, že by mohli být staří. Potřebují se stále cítit potřební a milovaní.

Váhy

Pokud má váš stárnoucí rodič ve znamení Vah kolem sebe stále dostatek blízkých přátel, nemusíte si o něj dělat příliš velké starosti. Ve společnosti přátel se bude cítit smysluplně a dokonce i zdravotní obtíže jej budou trápit daleko méně. 

Štír

Rodič ve znamení Štíra se o sebe do posledních sil stará sám nebo s pomocí profesionálních sester. Svou rodinu nechce využívat, avšak za návštěvy svých vnoučat je velmi vděčný. 

Střelec

Stárnoucí rodiče ve znamení Střelce jsou velmi citliví na svůj osobní prostor. Pokud jim jejich děti zasahují do soukromých záležitostí, dokáží se pěkně rozohnit. I přestože si už s řadou věcí sami neporadí, představují si stejnou svobodu jako za mlada. 

Kozoroh

Kozorozi silně lpí na svém prostředí a budou se do poslední chvíle bránit jakékoli změně. Pomoc svých bližních přijmou pouze, bude-li zcela nevyhnutelná, to raději omezí své tužby než aby se museli přizpůsobovat někomu jinému.

Vodnář

Je rozumné nechat stárnoucí rodiče ve znamení Vodnáře žít jejich vlastním životním stylem. Nejlépe je, když si mohou alespoň částečně zachovat své záliby a aktivity, které měli v produktivním věku. 

Ryby

Stárnoucí rodiče ve znamení Ryb bývají rádi za každou pomoc. Mají tendenci se stahovat do ústraní, přitom ale touží po společnosti. Budou vděční, když je vytáhnete na procházku nebo do společnosti. Rodina je pro Ryby velmi důležitá, o samotě velmi strádají. 

Zdroje:

  • Astrologie vztahů, Gary Goldschneider, CPress, 2019
  • Tajná řeč astrologie, Gillett Roy, Slovart, 2012