Jak se vrátit ke své původní barvě vlasů

Jak se vrátit ke své původní barvě vlasů
Všechny procházíme fázemi, kdy chceme vyzkoušet nějakou změnu. A ta se nejvíce odráží na našich vlasech, konkrétně na jejich barvě. Jenže také přijde doba, kdy nás barvení omrzí a budeme chtít vrátit vlasy do původního stavu. Jak ale na to?

Nechte vlasy odrůst

Toto je pravděpodobně nejzdravější a nejlevnější způsob, jak získat zpět svou přírodní barvu. Ovšem musíte počítat s barevným kontrastem při vyrůstání vlasových kořínků. Také se můžete poradit se svým kadeřníkem, který vám pravděpodobně doporučí světlou balayage, aby došlo ke zmírnění barevného odstínu.

Použijte barvu ve svém přírodním odstínu

Pokud vám to váš odstín dovolí, můžete vlasy barvit svou přirozenou barvou do doby, než vlasy odrostou. Avšak jestli je vaše původní barva světlá a barvené vlasy tmavé, budete se muset připravit na to, že vás čeká dlouhá cesta.

Nechte se ostříhat

Jestliže jste velmi netrpělivá, nechcete čekat, až vlasy dorostou do svého přirozeného odstínu, ostříhejte je. Troufáte si na velmi krátké vlasy? Jděte do toho. Pokud jsou odrosty mnohem delší, nový sestřih může být příjemnou změnou.

Nezapomínejte na kvalitní péči o vlasy

Barvené vlasy jsou náchylnější k lámání a poškození, takže buďte s některými vlasovými produkty opatrnější. Vybavte se vysoce kvalitním šamponem a kondicionérem. Vyvarujte se používání horkého vzduchu a nejméně jednou týdně dopřejte svým vlasům masku.

Vlasové tonery

Ani jedna předchozí varianta se vám nelíbí? Nevadí, máme pro vás další. Odrostlé kořínky totiž můžete zamaskovat pomocí vlasového toneru, který je dočasně zbarví do požadovaného odstínu. K dostání jsou ve formě různých sprejů, krémů a sypkých přípravcích.

Jestliže se rozhodujete nad změnou barvy vašich vlasů, vybírejte takový odstín, který nebude až tak kontrastovat s vašimi přírodními vlasy.