Trpíte-li citlivou pokožkou, vyhněte se těmto surovinám

Trpíte-li citlivou pokožkou, vyhněte se těmto surovinám
Taky patříte mezi tu skupinu lidí, která se bez nových produktů určených pro péči o pleť neobejde? Jenomže ne každý produkt je určen právě pro vaši pokožku. I když je mnohdy balení produktů lákavé, zaměřte se pouze na ty, co jsou určeny pro váš typ pleti.

A pokud máte pokožku citlivějšího rázu, připravili jsme pro vás seznam toho, čemu byste se měli vyhnout.

Alkohol

Jestliže máte citlivou pokožku, rozhodně byste se měli vyhýbat produktům, mezi jejichž složky patří alkohol. Ten pokožku vysušuje, což vede k dalším zánětům a poškození pleti.

Vůně

Většina z nás si vybírá výrobky pro péči o pleť i kvůli jejich vůni. Jenže pro citlivou pokožku jsou nevhodné. Nejenom že také vedou k zánětům, ale i k alergickým reakcím.

Meruňková jádra

Rozemletá meruňková jádra se často používají k exfoliaci pokožky. Jenomže pro citlivou pokožku jsou příliš drsná, proto se pleti vyhněte a použijte je na jiné části těla.

Esenciální oleje

Esenciální oleje jsou známé díky svým pozitivním účinkům, mezi které patří antioxidační a protizánětlivé vlastnosti. Jelikož obsahují pro citlivou pleť mnoho chemikálií, nejsou pro tento typ pleti vhodné.

Sírany

Sírany obsahují většinou pěnové produkty, například pěna na čištění pleti. Jenže ani ty nejsou pro citlivou pokožku dobré. Sulfáty v kosmetických prostředcích mohou vyschnout a tím mohou podráždit pleť.

Opalovací krém na bázi chemie

Pro citlivou pokožku volte spíše minerální opalovací krémy, jenž obsahují oxid titaničitý a oxid zinečnatý, které chrání před škodlivými UV paprsky a nedráždí citlivou pokožku. Krémy na opalování na bázi chemie reagují s UV paprsky, což pokožce nesvědčí.

Věříme, že jsem vám alespoň trochu s výběrem kosmetiky pomohli a příští nákup bude o to jednoduší.