I introverti se někdy musí prosadit. Poradíme, jak být viditelnější a sdílnější ve chvílích, kdy je to opravdu potřeba

I introverti se někdy musí prosadit. Poradíme, jak být viditelnější a sdílnější ve chvílích, kdy je to opravdu potřeba
Jestliže jste introvertem, můžete trpět úzkostí a fobií z konverzace s lidmi nebo vás může povídání obtěžovat či stresovat. Pravděpodobně se vyhýbáte i seznamování s novými lidmi a některé situace pro vás mohou být opravdovým oříškem. Nastanou však chvíle, kdy musíte být vidět i slyšet – jak se s tím vyrovnat a jak to dokázat?

Pracovní pohovor nebo rodinné oslavy mohou introvertům způsobovat problémy

Většina z nás musí chodit do práce. Jestliže jste introvertem, který nemusí pracovat s lidmi, tiše vám gratuluji. Avšak pokud jste introvertem, který pracovat s lidmi musí a chystá se na pracovní pohovor, je potřeba odhodit vaši uzavřenou osobnost na chvíli stranou a projevit se.

A co teprve rodinné oslavy? Každý z nás někdy slaví narozeniny, a jestliže ne, slaví je naše děti nebo rodiče.

Vylezte z ulity
Vylezte z ulity | Zdroj: RealPeopleStudio/ Shutterstock

Jak tedy přestat být introvertem ve chvílích, kdy je to opravdu potřeba?

Přestaňte přemýšlet nad tím, co si o vás myslí ostatní. Ti totiž mají plnou hlavu toho, co si myslíte o nich vy!

Uvědomte si, že se nebudete líbit všem a to je dobře – každý se nelíbí každému, tak to na světě chodí. Kdyby se nám všem líbily stejné věci a stejní lidé, měli bychom všichni všechno stejné, a to by bylo přinejmenším dost zvláštní, nemyslíte?

Dělejte to, z čeho máte strach. Trénujte se na vážné chvíle, jakými je například pracovní pohovor. Máte fóbii z konverzace s cizími lidmi? Alespoň jednou za čas své obavy překonejte a mluvte s neznámými lidmi – může to být i řidič autobusu nebo milá servírka. Co když z toho potom náhodou vznikne přátelství nebo i láska?

Mějte se rádi takoví, jací jste. Milujte svou tichou a uzavřenou osobnost a nebojte se ukázat, že jste skvělými lidmi. I když to neumíte o sobě veřejně říct, můžete to ukázat nebo dokázat jiným způsobem! Vytvořte v práci perfektní prezentaci nebo pomáhejte své babičce s nákupem potravin. 

Zdroj článku:
  • Autorský text