Žijeme ve světě, kde má osm lidí majetek v hodnotě více než 100 miliard dolarů

Žijeme ve světě, kde má osm lidí majetek v hodnotě více než 100 miliard dolarů
Poprvé v historii je na naší planetě 8 lidí s čistou hodnotou majetku vyšší než 100 miliard dolarů. To je jmění, které si většina z nás neumí ani představit. Znáte nejbohatší muže planety?

S cenami akcií Google na historickém maximu 2 285 dolarů nedávno vstoupili spoluzakladatelé společnosti Google Larry Page a Sergey Brin poprvé do exkluzivního klubu s čistým jměním 100 miliard dolarů a více (centimilionářský klub). 

Zdroj: Autor: Rob Crandall / Shutterstock

Jejich čisté jmění se meziročně zvýšilo přibližně o 20 miliard dolarů. Larry Page je nyní šestým nejbohatším člověkem na světě a poprvé překonal Warrena Buffetta. Sergey Brin je nyní osmým nejbohatším člověkem na světě.

Larry a Sergey, kteří se do exklusivního klubu největších zbohatlíků dostali poprvé. Poprvé v historii lidstva je na planetě 8 lidí s čistým jměním vyšším než 100 miliard dolarů současně.

V tuto chvíli těchto 8 lidí společně vlastní nepředstavitelné jmění:

1 071 000 000 000 amerických dolarů

Dalším zajímavým bodem, který je třeba uvést, je skutečnost, že šest z těchto osmi boháčů získalo své bohatství provozováním technologických společností.

Poprvé v historii lidstva je na planetě 8 lidí s čistým jměním vyšším než 100 miliard dolarů současně.

Jediným neamerickým občanem je Bernard ArnaultElon Musk se narodil v Jižní Africe a Sergey Brin se narodil v Moskvě, ale oba se dnes identifikují jako občané USA.

Bernard získal své jmění ve výši 132 miliard dolarů jako vlastník konglomerátu luxusního zboží, který vlastní značky jako Louis Vuitton, Moet a Hennessy. Společnost vlastní desítky dalších značek, například vlastní Dom Perignon, Givenchy, Sephora, Marc Jacobs, Fendi, Bulgari, Rimowa, Fenty (značka Rihanny) a Christian Dior. 

Zde je seznam osmi nejbohatších lidí na světě:

(zdroj Miliardářské noviny /celebritynetworth.com)