Feng shui pro zdravý a šťastný dětský pokoj

Feng shui pro zdravý a šťastný dětský pokoj
Použití feng-šuej v dětském pokoji může mít mnoho výhod. Přečtěte si, proč a jak zařídit pohodový dětský pokoj, kde budou vaše děti prospívat a budou šťastné. Feng-šuej nemusí být jen pro dospělé, mohou ho využít i děti. Naše nejlepší tipy vám pomohou proměnit dětský pokoj v zenové doupě, ve kterém se rozhostí štěstí, harmonie a lepší spánek. 

1. Zbavte se nepořádku

Než do dětského pokoje zasejete semínko feng-šuej, připravte si půdu. Zbavte se všeho nepotřebného a poškozeného, protřiďte hračky i oblečení, aby mohla energie lépe proudit. Méně věcí v pokoji také vytváří pocit volně plynoucího prostoru, který vašemu dítěti pomůže k větší představivosti a kreativitě. 

Není zde místo pro nepořádek, Zdroj: Photographee.eu/ Shutterstock

2. Umístění postele

Umístění dětské postele je klíčovým principem feng-šuej. Měla by být zarovnána s nejširší částí místnosti a ideálně u zdi, odkud dítě při ležení snadno uvidí na dveře do ložnice, ale ne přímo před nimi. To navozuje pocit jistoty a klidu, což napomáhá dobrému spánku. Pod postelí by neměly být žádné předměty, aby energie mohla volně cirkulovat kolem spícího dítěte, a pokud je to možné, měl by být prostor pro chůzi po obou stranách postele. Dřevěným postelím se dává přednost před kovovými, protože se věří, že dřevo podporuje tělo a energii při spánku.

3. Barvy

Použití správných barev je zásadní součástí feng-šuej. Vybírejte teplé a pastelové barvy namísto základních nebo příliš jasných barev, které neprospívají klidnému prostředí. Ideální jsou odstíny modré a zelené, které působí uklidňujícím dojmem. Dalším skvělým způsobem, jak zavést feng-šuej do dětského pokoje, je výběr uměleckých děl a obrazů. Vyberte něco, co působí pozitivně, a vyhněte se nepřátelským motivům bojových scén, divokých zvířat nebo mečů. 

4.Zapojte své dítě

Nepropadejte panice, nemáme na mysli vypustit je do pokoje s malířským válečkem. I malé zapojení se do procesu může vašemu dítěti dát pocit moci, což je samo o sobě ve feng-šuej velmi dobré. Nechte je vybrat nějaké umělecké dílo do jejich pokoje nebo zarámujte a vystavte některé z jejich obrázků. Zeptejte se jich, jakou látku nebo barvu z předem vybraných možností preferují. Zábavným způsobem zapojte dítě do každodenního úklidu pokoje. Všechny tyto činnosti napomáhají k zodpovědnosti a pomáhají nastavit tón připraveného dne.

5. Podpořte sebevědomí

Dětský pokoj by měl být povznášející a inspirující, kde se mohou cítit bezpečně, šťastně a stabilně. Feng-šuej může pomoci budovat sebevědomí a sebedůvěru dítěte způsobem, který je snadný a účinný. Pro dítě, kterému chybí sebedůvěra, je vhodné zrcadlo po celé délce. Akcenty jasných barev mohou motivovat tiché dítě. Oslavte jejich hrdiny vystavením zarámovaného obrazu nebo plakátu někoho nebo něčeho, co vaše dítě obdivuje, ať už je to Da Vinci nebo hlubinný potápěč. Je to důležitá součást uznání a potvrzení jejich snů. Dalším dobrým nápadem je mít zeď slávy, kde jsou vystaveny certifikáty, ocenění nebo fotografie vašeho dítěte, které oslavují jeho úspěchy.