4 motivovaná znamení, která umí motivovat i druhé. Tito lidé vás k vašim cílům dotlačí

4 motivovaná znamení, která umí motivovat i druhé. Tito lidé vás k vašim cílům dotlačí
Pro někoho je motivace něco, co si musí složitě opatřit. Jiní jí však mají od přírody nadbytek a když se do něčeho dají, skoro nic je nezastaví od toho, aby dosáhli svého. Pokud se už vzdáváte, právě tato 4 znamení vás opět postaví na nohy a doženou váš projekt do zdárného konce. Kdo mezi ně patří?

Beran

Pro energické a bojovné Berany je motivace něčím naprosto přirozeným. Nadšeně se proto vrhají po každé nové výzvě, kterou jim život přinese a snaží se z ní vytěžit další úspěch. Nejsou zvyklí prohrávat a také se podle toho chovají. Když si zkrátka vytyčí nějaký cíl, nepřestanou na něm urputně pracovat, dokud ho skutečně nedosáhnou. Ať už je po cestě potká cokoliv. U nich jsou totiž výzvy a risky vítány, protože často vedou k dalším úspěchům.

Navíc jim dělá velkou radost odškrtávat si velké životní milníky ze svého imaginárního seznamu. Motivaci jim ale dodává také plnění menších každodenních povinností, protože jejich dokončení a následné odškrtnutí z dlouhého seznamu úkolů jim přináší pocit spokojenosti a zadostiučinění.

Největším zdrojem motivace je pro Berany soutěžení. Jsou totiž nepředstavitelně soutěživí a rádi dokazují sobě i všem ostatním, že jim něco jde. Soutěž pro ně znamená novou vzrušující výzvu, na které musí pracovat. V takových situacích umí myslet strategicky, i když jsou normálně spíše impulzivní a vrhají se do všeho po hlavě. Když tedy mohou soutěžit, ať už s někým nebo sami se sebou, vlévá jim to energii do žil a stávají se opravdu nezastavitelnými.

Tuto motivaci umí snadno předat také druhým, zvlášť pokud soutěží v týmu. Snaží se totiž udělat všechno pro to, aby byli nejlepší, i kdyby šlo o hloupou sportovní hru. Své spoluhráče dokážou rychle namotivovat k vítězství a díky svým vůdčím schopnostem je na stupně vítězů také skutečně dotáhnou.

Býk

Býci jsou od přírody motivovaní ke všemu, k čemu se jen trochu odhodlají. Narozdíl od Beranů jdou na své cíle ale pomalu. Nejsou tak energičtí, spontánní a odvážní a nechtějí podstupovat rizika, když to není nezbytně nutné. Postupují pomalu, ale sází na jistotu. Jsou vytrvalí, trpěliví a umí se vypořádat s dlouhodobě náročnou prací, i když je pro ně nekomfortní a musí kvůli ní leccos obětovat. Vědí totiž, že když vytrvají, nakonec se jim to nesmírně vyplatí.

Jsou spolehliví, a i když nepřijímají nové výzvy každý den, mají jistotu, že všechny své projekty mají pod kontrolou a stíhají všechno, co si naplánovali. Funguje jim to nejen díky jejich realistickému pohledu na věc, ale také díky plánování a pečlivému promýšlení svého postupu před tím, než jdou na věc.

Umí překonat všechny překážky. I ty, které by druhé už shazovali na kolena. A právě díky tomu umí druhé oslňovat svými úžasnými úspěchy. Trvá jim to sice déle, ale můžete si být jistí, že když něčemu věnují svůj čas, bude to stát za to. Právě tím, co dokážou, inspirují ostatní a možná nevědomě je tak motivují k dosažení cílů, které dlouho odkládali.

Jejich největší motivací je odměna v podobě jejich oblíbeného jídla nebo menšího dárečku, který si pro sebe sami vyberou. Býci jsou požitkáři a trochu také materialisté, takže právě menší odměna dle jejich výběru je nejvíce nakopne k tomu, aby ve své práci pokračovali.

Střelec

Střelci jsou přirozeně cílevědomí a optimističtí. Motivaci si tedy nepotřebují ničím dodávat, prostě si jdou svou cestou a za ničím se neohlíží. Postupně si plní všechny své sny a cíle, které mají vytyčené dlouho do budoucna. Zkrátka nevědí, proč by se za nimi neměli vydat, když mají tu možnost. Ať se zdají jakkoli náročné, vědí, že si s nimi poradí a že jim nakonec přinesou plno hodnotných zkušeností. Pro ně je cílem už cesta, protože právě na ní se naučí vytrvalosti a odhodlání.

Právě díky jejich nebojácnosti je jejich život plný nezapomenutelných zážitků a vždy mají nějakou zábavnou historku, o kterou se mohou podělit s přáteli. Žijí svobodný a nezávislý život. Na nikoho se nevážou a jedině tak mohou dělat to, po čem skutečně touží. Motivace pro ně tedy není nutná.

Díky svému životnímu přístupu a nesčetným zkušenostem umí od srdce poradit, jak si jít za svým. Druhé tedy snadno motivují jen tím, čeho sami dosáhli svou vůlí. Navíc umí poradit přesně to, co potřebujete slyšet, a tak vás a váš projekt konečně dotlačí do zdárného cíle.

Kozoroh

Workoholičtí Kozorozi jsou prostě nezastavitelní. Tvrdá práce je pro ně každodenní normou a nezaleknou se tak téměř žádné výzvy, i kdyby byla nad jejich síly. Jsou jako zrozeni k úspěchu a vypadá to, že se jim prostě daří cokoliv, na co sáhnou. Není to ale úplně pravda.

Mají sice často štěstí, ale velkou roli v tom hraje právě jejich vytrvalost a nekonečná motivace. Motivuje je už jen to, že neradi odpočívají. Potřebují něco dělat, aby se necítili zoufale, a tak pro ně není tak těžké pustit se do práce. Jsou přirozenými vůdci a motivátory, a tak se jim daří i ve vyšších pozicích, kde mohou řídit vlastní tým a rozdělit se s ním o svou obrovskou dávku motivace.

Motivuje je také to, že chtějí svou práci dotáhnout do konce. Prostě v sobě mají přirozený smysl pro povinnost, který je nutí pokračovat, dokud věc nedokončí. Zkrátka jsou to vysnění zaměstnanci každé firmy a motivovaní šéfové, kteří umí zkrotit i ten nejvíce nesourodý tým a dodat jeho členům sebevědomí a kuráž.

Zdroje článku: