Co byste měli vědět o dítěti ve znamení Raka a jak k němu přistupovat

Co byste měli vědět o dítěti ve znamení Raka a jak k němu přistupovat
Pokud se vaše dítě narodilo mezi 21. červnem a 22. červencem, patří do slunečního znamení Raka. Přišlo na svět pod nadvládou proměnlivého Měsíce. K jeho vlastnostem bude pravděpodobně patřit citlivost, náladovost a starostlivost.

Je mamánek

Malý Rak bývá mimořádně připoután ke své mamince. Domov a rodina je pro něj nesmírně důležitá. Tam se cítí bezpečně a uvolněně. Jakmile je mimo svou rodinu, stává se uzavřeným až odtažitým. Dlouho mu trvá, než si zvykne na cizí lidi a nové prostředí. 

Je náladové

Jelikož je vaše dítě silně ovlivněno Měsícem, budou se i jeho nálady odvíjet od jeho proměn.

Počítejte s tím, že z rozkošného a klidného dítěte se může v momentě stát uzlíček neštěstí. Obzvláště změny v ustáleném režimu jej mohou silně zneklidnit. 

Miluje vodu

Malý Rak je vůbec nejšťastnější ve vodě. Čas koupele bude pravděpodobně jeho oblíbeným rituálem. Za zvážení stojí také hodiny plavání a další vodní aktivity. Avšak ani ve vodě jej k ničemu nenuťte, je možné že plavat se naučí klidně za pár let. Není kam spěchat.  

Rádo pečuje o druhé

Rak je velmi citlivý na emoce druhých. Vaše dítě přirozeně vycítí, kdy vám není dobře, kdy jste veselí a kdy mrzutí. Pokud má malý Rak mladšího sourozence, bude o něj s největší pravděpodobností láskyplně pečovat. 

Je tvrdohlavé

Když si něco zamane, dokáže být malý Rak docela urputný. Ke svému okolí je velmi vnímavý a snadno rozpozná manipulaci i faleš. Avšak i on sám dokáže se svými blízkými obratně manipulovat. Rak málokdy jedná přímo, nepříjemné situace si ukládá do svého ranečku křivd a záště.

Je velkým jedlíkem

Uklidnit se dokáže nejlépe jídlem, což je trochu past na rodiče. Nezvykejte své dítě na sušenku za klid. Raději je nechte vyplakat, vybít si vztek a teprve potom, až se samo uklidní, ať si v klidu pochutná. Pokud se naučí už v brzkém věku zklidňovat jídlem, může si na jídle, a hlavně sladkostech vypěstovat závislost.

Je snadno vychovatelné

Navzdory své náladovosti jsou malí Raci snadno vychovatelní. Rak se dokáže na celé hodiny sám zabavit. Ke štěstí mu stačí spokojená rodina a dobré jídlo. Když si k tomu najde dobrého kamaráda a jeden oblíbený koníček, bude tím nejšťastnějším dítětem pod sluncem.

Jak přistupovat k dítěti narozenému ve znamení Raka:

  • 1. Se socializací na něj nespěchejte. Malý Rak nejprve potřebuje vše prozkoumat ve svém domově a teprve pak má zájem vydat se opatrně jinam. Zkuste se vcítit do jeho potřeb a odhadnout tu pravou chvíli.
  • 2. Zvažte pořízení domácího mazlíčka. Ať už se rozhodnete pro morče, králíka nebo psa, Rak bude štěstím bez sebe, když se bude moct o někoho starat.  
  • 3. Povzbuďte své dítě, aby prozkoumalo prostředí v okolí a zapojilo se do aktivit, které považuje za zajímavé. Tlak by neměl být nikdy příliš velký, ale mírné pošoupnutí bude váš malý Rak občas potřebovat.

Zdroj:

  • Autorský text