Obří podvod v přímém přenosu: Jak televizní hry vysávají peněženky důvěřivců

Obří podvod v přímém přenosu: Jak televizní hry vysávají peněženky důvěřivců
Získat finanční částku za splnění úkolu je velice lákavé. S minimálním úsilím, jen zavoláte, odpovíte a shrábnete peníze. Bohužel to není tak jednoduché. Obvykle víc zaplatíte, než vyděláte.

Jak je možné, že podvodné televizní hry stále ještě fungují? Mají více než dlouholetou historii a už od samého začátku se o nich hovoří jako o velkém podvodu. Bohužel mají moderátoři zvládnuté techniky, díky kterým vás „přinutí“ zvednout telefon a volat. Vidina výhry bez námahy je velice lákavá. Zamyslete se ale nad tím, co se za tím skrývá. Zatímco vítěz může být jen jeden (pokud to režie dovolí), poražených je celá řada.

Stále noví soutěžící

Pokud by lidé do těchto „rychlých her“, jak se jim říká, nevolali, pak by tento podvod nemohl fungovat. Bohužel jsou ale moderátoři vycvičeni tak, aby nalákali nové volající. Mají na to své techniky. Nahodí udičku. V případě, že ji spolknete, berete do ruky mobilní telefon a vytáčíte číslo, které je velkým písmem zobrazené na televizní obrazovce. Bohužel se do vysílání v naprosté většině ani nedostanete. Hovor vás stojí od 90 Kč za minutu.

Dovolat se není možné

Jen málokomu se daří dovolat a dostat se do vysílání. Přitom můžete zaplatit klidně i tisíce – v podstatě za nic. Volajícími jsou většinou senioři nebo naopak teenageři. Tyto podvodné hry mohou hrát pouze osoby starší 18 let. Případné reklamace směřují nikoli na televizi, v níž hru sledujete, ale na jejím pořadateli. Moderátor vás manipuluje k volání různými způsoby:

·        Když vidí, že počet volajících klesá, snaží se zvýšit hodnotu hry. Řekne, že je to opravdu těžká hra. Pokud víte odpověď, jste chyceni na udičku.

·        Moderátor je váš přítel. Přimlouvá se za vás u režie, zvyšuje výhru, získává nové nápovědy, prosí o změnu, když je hra příliš těžká.

Pořadatele rychlé hry není snadné dohledat

Pořadatelem rychlých her, na které můžete narazit v českých televizích, je maďarská společnost Telemedia InteracTV Production Home Limited. I když je uvedené sídlo této společnosti v Maďarsku, na onom místě nikoho nenajdete. Pod touto společností existuje ještě celá spousta dalších, které mají sídla po celém světě: na Kypru, Maltě apod. Vyhledáte-li si je na daných adresách, zjistíte, že zde žádná firma nesídlí. Jejich zakladatelem je miliardář Jeno Torocsik, který obchodně spolupracoval i s Donaldem Trumpem.

Nejenom rychlé hry

Kromě rychlých her, které jsou ale nejrozšířenější, protože nejvíce vydělávají, ale můžete této společnosti přispět i účastí na jiných pořadech. Jsou to například ezoterické kanály, které vám odhalí minulé životy, budoucnost, lásku apod. Také pořady, v nichž se prodávají šperky, jejichž cena neustále klesá jsou pod produkcí této společnosti. Netřeba dodávat, že i v tomto případě se jedná o podvody. Diamant vám za 300 Kč nikdo neprodá.

Výdělek navzdory pokutám

Neuplyne snad ani jeden rok, kdy by společnost nemusela platit vysoké pokuty za podvodné jednání. Přesto se jí to vyplatí. Hry ve velké většině vyřešit nejdou, a pokud ano, tak to tak pořadatel chtěl. Jste vmanipulování do situace, u které si uvědomíte, že šlo o podvod, těsně poté, co položíte telefonní sluchátko.